Egy trükk, aminek hála az ételhordó dobozod sosem színeződik majd el

Téged is irritál, hogy az összes műanyag ételhordód vállalhatatlan narancsos színben játszik, miután egyszer paradicsomszószt/pörköltet/curryt vittél benne magadnak ebédre? Előzd meg az elszíneződést!

Ha neked is tele a szekrényed elszíneződött, narancssárgás árnyalatokban játszó ételhordókkal, amelyek attól néznek ki ennyire viseltesen, mert egyszer-kétszer paradicsomszósz/curry/pörköltszaft érte a belsejüket, akkor most figyelj. A már meglevő foltok eltüntetését a cukor, mosogatószer, jég és víz négyese fogja megoldani, (cikkajánló oldalt), a megelőzést pedig egy új, a Redditen terjedő trükk segítségével oldjuk meg:

SPRICCELJ OLAJAT A MŰANYAG EDÉNYBE, MIELŐTT BELEPAKOLNÁD AZ EBÉDED!

A trükk logikusan hangzik, és egészen könnyen kivitelezhető, főleg, ha használunk sprayflakonos étolajat/olívaolajat - ami egyébként szuper hasznos találmány, mert segítségével az olaj egyenletesen oszlik el az ételen, és pazarolni sem fogunk. Szóval ruházzunk be egyre, és minden foltképző maradék elcsomagolása előtt fújjuk be olajjal a műanyag ételhordónk belsejét:

a felületen képződő bevonat megakadályozza az elszíneződést, sőt, az étel is gördülékenyebben csusszan majd a tányérunkra!

És sose feledjük, a maradékmentés csodás dolog:

Maradékmentő kókuszgolyó

Ki ne szeretné a kókuszgolyót? Gyermekkorunk nagy kedvence, aminek a közepéből mindig kipiszkáltuk a meggybefőttet. Ez a recept igazából úgy készült hogy benéztünk a spájzba, (a ...

Forrásunk volt.


Még több trükk erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...