Turbózd fel az instant ramen levest, a krémességhez csak 4 hozzávaló kell

Az instant ramen igazi mentőöv, ha valami gyorsat és egyszerűt szeretnél enni, de elég egysíkú. Ezzel az egyszerű recepttel azonban csak 10 perc és négy hozzávaló kell az igazán krémes és ízletes ramenhez.

A boltokban kapható zsacsós ramen leves egy üres vászon, amire az ízlesed szerint alkothatsz. Sokféle recept létezik arra, miként lehet felturbózni az egyszerű ételt, nemrég pedig egy új elkészítési mód ütötte fel a fejét a TikTokon. A recept épp úgy egyszerű, mégis nagyszerű, mint a ramen maga.

Turbózd fel az instant ramen levest, a krémességhez csak 4 hozzávaló kell

Kicsit a carbonarára hajaz a @teekeatz nevű TikTok felhasználó által posztolt recept, aminek a végeredménye egy krémes ramen leves. Eddig hét millióan látták a rövidke receptvideót, így mindenképp megér egy próbát.

Mire lesz hozzá szükséged?

  • csomag instant ramen
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma

Forralj fel két bögre vizet a tűzhelyen. Ezután mehet bele a ramen tészta, és a csomagoláson olvasható utasításoknak megfelelően főzd meg.

Amíg a tészta fő, keverd össze a tojást és a majonézt egy tálban, a tetejére pedig nyomd ki a fokhagymát, és azt is alaposan dolgozd bele. Amikor megfőtt a tészta, a főzővizet öntsd a tálba, és keverd el a majonézes tojással. Aztán már mehet bele a tészta, és készen is vagy!

A nyers tojás miatt ne aggódj, a forró víznek elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy gyakorlatilag megfőzze a tojást.

Extra: a tetejére szórj még egy kis póréhagymást a gourmet élményért, de tofut vagy zöldségeket is adhatsz hozzá!

Forrásunk volt


Még több trükkös cikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...