Turbózd fel az instant ramen levest, a krémességhez csak 4 hozzávaló kell

Az instant ramen igazi mentőöv, ha valami gyorsat és egyszerűt szeretnél enni, de elég egysíkú. Ezzel az egyszerű recepttel azonban csak 10 perc és négy hozzávaló kell az igazán krémes és ízletes ramenhez.

A boltokban kapható zsacsós ramen leves egy üres vászon, amire az ízlesed szerint alkothatsz. Sokféle recept létezik arra, miként lehet felturbózni az egyszerű ételt, nemrég pedig egy új elkészítési mód ütötte fel a fejét a TikTokon. A recept épp úgy egyszerű, mégis nagyszerű, mint a ramen maga.

Turbózd fel az instant ramen levest, a krémességhez csak 4 hozzávaló kell

Kicsit a carbonarára hajaz a @teekeatz nevű TikTok felhasználó által posztolt recept, aminek a végeredménye egy krémes ramen leves. Eddig hét millióan látták a rövidke receptvideót, így mindenképp megér egy próbát.

Mire lesz hozzá szükséged?

  • csomag instant ramen
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma

Forralj fel két bögre vizet a tűzhelyen. Ezután mehet bele a ramen tészta, és a csomagoláson olvasható utasításoknak megfelelően főzd meg.

Amíg a tészta fő, keverd össze a tojást és a majonézt egy tálban, a tetejére pedig nyomd ki a fokhagymát, és azt is alaposan dolgozd bele. Amikor megfőtt a tészta, a főzővizet öntsd a tálba, és keverd el a majonézes tojással. Aztán már mehet bele a tészta, és készen is vagy!

A nyers tojás miatt ne aggódj, a forró víznek elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy gyakorlatilag megfőzze a tojást.

Extra: a tetejére szórj még egy kis póréhagymást a gourmet élményért, de tofut vagy zöldségeket is adhatsz hozzá!

Forrásunk volt


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...