Így magozz ki bármilyen méretű paradicsomot felfordulás nélkül

Mindössze egy vágódeszkára, késre és egy kanálra lesz szükséged ahhoz, hogy nagyobb felfordulás nélkül kimagozz egy paradicsomot.

Van, amikor nem szeretnénk, hogy a paradicsom vizesebb-lédúsabb magjai az ételünkben landoljanak, ha vele főzünk. Ilyenkor jöhet a magozás. A paradicsom kimagozása kisebb-nagyobb macerának tűnhet, de ha ismered a megfelelő eljárásokat, neked sem fog különösebb gondot okozni.

Magozz paradicsomot könnyedén

Kisméretű paradicsom kimagozása

A koktélparadicsomokat egyszerűen nyomd össze egy tálban annak érdekében, hogy eltávolítsd a magokat (arra sincs szükség, hogy felvágd őket). Azért a tálban, és nem fölötte, mert a módszer ugyan szuper hatékony, de kissé nehézkes, és könnyen rossz vége lehet.

A mini pariknál nagyobb, de még mindig kisméretűnek számító paradicsomok esetében először egy késsel távolítsd el a paradicsom tetejét.

Miután a kalapot levágtad, fogd a paradicsomot a hüvelykujjad és a többi ujjad közé, és tartsd egy nagy tál fölé. Préseld össze a paradicsomot a kezeddel, amíg a magok és a lé a tálba nem csorognak.

Közepes és nagyméretű paradicsomok magtalanítása

Erre kétféle metódus létezik, és ha feltétlenül meg akarod őrizni a paradicsom formáját, akkor az elsőt ajánlott alkalmazni.

Első módszer:

a fentiekhez hasonlóan vágd le a paradicsom száras tetejét, majd egy kanállal egyszerűen kanalazd ki a belsejét, a húst és a magokat egyaránt.

Második módszer:

ha nem egyben van szükséged a paradicsomra, hanem amúgy is felvágnád, akkor megint csak azzal kezdd, hogy levágod a kalapját, ezután félbe majd negyedekre vágod, majd egy késsel végigmész a gerezdek széle mellett, közvetlenül a magok alatt, és kivágod a húsát, hogy eltávolítsd a magokat. Ezután aprítsd, kockázd a paradicsomot a recept szerint.

Forrásunk volt.


Még több izgi tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...