Hamarosan eltűnhetnek a hűtőszekrények a konyhákból

A jelenlegi konyhatrendekhez nem illenek a modern hűtőszekrények, ezért egy izgalmas megoldást találtak ki a lakberendezők.

A New York Times cikke szerint nincs egyszerű dolguk azoknak, akik a jelenlegi trendeknek megfelelően óhajtják berendezni a konyhájukat, és hűtőszekrényt is szeretnének az otthonukba. Egy hírességekhez is bejáratos lakberendező elmondta, hogy a múlt században megjelenő hatalmas háztartási gépeket – amiknek kinézete nem igazán változott az utóbbi években – most mindenki igyekszik elrejteni, amennyire csak lehet. Ezért is lehet az, hogy a bútorokba szerelhető darabok a legnépszerűbbek.

A trendek szerint nincs helye a hűtőszekrénynek a konyhában

Mégis veszélyben vannak a hűtők

A mostani trendek szerint épített konyhák egyre inkább az 1800-as évek szatócsboltjait idézik, ebbe a miliőbe pedig egyáltalán nem illik bele egy hatalmas, fémből készült hűtőszekrény, még akkor sem, ha faborítás fedi. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a háztartásnak ne lenne hűtőszekrénye, csupán annyit, hogy igyekeznek teljesen eltüntetni azt.

A legmodernebb helyeken például egy-egy hűtött fiókban lehet elhelyezni a romlandó ételeket és az italokat.

Azonban nem tűntek még teljesen el a hagyományos hűtőszekrények, hiszen megtalálhatóak a lakás rejtettebb zugaiban, az alagsorban vagy a garázsban.

A hűtőszekrény eltűnése egyébként nemcsak a trendnek köszönhető, hanem annak is, hogy egyre nagyobb az igény az organikus táplálkozás és a friss ételek iránt, amelyeket nem feltétlenül kell a hűtőben tárolni, illetve bőven elég ezeknek 1-1 fiók.


Még több lakberendezés:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...