A húsvéti sonkatekercs feltámad, mutatjuk, mivel teheted még finomabbá

Tovább bővítjük húsvéti hidegtálaink repertoárját, ezúttal egy olyan ízletes, nosztalgikus hangulatú sonkatekercset hoztunk nektek, amely egyetlen olasz alapanyagnak köszönhetően lesz frenetikusan finom!

Húsvét közeledtével egy újabb klasszikus fogással készültünk nektek. A könnyen elkészíthető, ízletes hidegtálak újfent reneszánszukat élik, mi pedig nem győzünk leállni azzal, hogy ezeket a klasszikus és nosztalgikus fogásokat megújítva, új ízekkel megspékelve ajánljuk nektek az ünnepre! Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek, melynek elkészítésében még a gyerekek, és a főzni kevésbé tudó családtagok is segíthetnek. Vigyázat! Ez a fogás hamar el fog fogyni, érdemes belőle nagyobb adagot készíteni!

A parmezános sonkatekercs receptjét itt találod!

A húsvéti tekercs besamelmártásához a következőkre lesz szükséged: 2 evőkanál vaj, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 3 dl tej, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 50 g parmezán sajt (opcionális)

A töltelék további hozzávalói:

100 g ecetes torma (reszelt csemege, enyhén csípős), 5 db csemegeuborka, 2 evőkanál majonéz, 50 g krémsajt, 2 evőkanál tejföl, só ízlés szerint, 5 g zselatin (+ 3 evőkanál víz), 0.5 dl habtejszín, 70 g parmezán sajt, 400 g sonka

A besamelmártáshoz először a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és parmezán sajtot. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egészen felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a parmezánt lereszeljük, és a csemegeuborkákat finomra aprítjuk. A besamelt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tormát, az uborkát, a majonézt, a tejfölt és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk.

A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is csillagcsöves habzsákba.

A sonkák egyik végébe nyomkodjunk a krémből (egyesével, egy nagyjából mutatóujjnyi adagot). Majd csavarjuk fel őket, és kész is! A tekercsek mindkét végét kenjük meg egy kevés megmaradt krémmel, és forgassuk reszelt parmezánba.

Díszíthetjük a maradék krémből kinyomkodott kis halmokkal, csírákkal, apró fürjtojásokkal. Főtt vagy töltött tojásokkal és friss zöldségekkel tálaljuk.

A parmezános sonkatekercs receptjét itt találod!

Egyszerű de egyben mennyei ízvilágú hidegtál lesz a végeredmény, mely akár egy óra alatt elkészül. A maradék tekercseket étkezés után rögtön rakjuk a hűtőbe, az elkészítést követően pedig lehetőleg két napnál tovább ne tároljuk.

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a húsvéti receptek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...