Húsvéti maradékmentés: tojás

A Húsvét pillanatok alatt elillant, de itt hagyta maradékait. Mit kezdjünk például a fölös főtt tojásokkal? Húsvéti maradékmentő sorozatunk első részéből kiderül.

Az ünnepet megelőző nagy bevásárlás során olykor-olykor elszámoljuk magunkat, a hétvégi mámor lejárta után pedig egy rakás maradékkal ébredünk. A friss tojások esetében van a legkönnyebb dolgunk, hiszen a hűtőben azok még néhány hétig bizonyára elállnak, ám a főtt tojásokkal már sietnünk kell. Szerencsére nekünk rengeteg olyan receptünk van, amelyek segítségével bölcsen, pazarlás nélkül használhatjuk fel a maradékokat, úgy hogy közben könnyed, kímélő étkeket készítünk a hétvégi lakoma után.

  1. 1.

    Kukoricás tonhalkrém

  2. 2.

    Tojáskrémleves

  3. 3.

    Sonkás pástétom

  4. 4.

    Töltött dagadó Napfény és fűszertől

  5. 5.

    Mindent bele rakott krumpli

  6. 6.

    Tavaszi saláta

  7. 7.

    Stefánia vagdalt csirkehúsból

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek