Így ünnepeljétek biztonságosan a húsvétot a járvány idején

Az idei már a második húsvét, amit a koronavírus-járvány és a korlátozások miatt óvatosabban, lemondásokkal kell töltenünk. Néhány alapszabály betartásával azonban biztonságosan ünnepelhetünk a szeretteinkkel.

Az idei húsvét sok szempontból más lesz, mint a többi, ahogyan a karácsony és a szilveszter is az volt. Ez még nem azt jelenti azonban, hogy a szűk családi körben nem lehet ünnepelni, csak azt, hogy alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez, és elfogadni, hogy nem lehet nagy családi összejövetelt tartani.

Legyen más a tojásfestés!

Ha vannak gyerekek a háznál, a tojásfestés egy izgalmas húsvéti tradíció, amiről nehezen mondana le az ember – szerencsére nem is kell, de ha nem akarsz zsúfolt boltokban tolongani a festékért, kipróbálhatod a természetes alapanyagokkal való munkát. A cékla, a hagyma, erősebb színű őrölt fűszerek és a kávé nagyon jó alapanyag lehet ezekhez. A hagymával ráadásul szép mintákat is varázsolhattok a tojásokra. Így garantált, hogy nem kell feleslegesen a járványhelyzetben veszélyesebb boltba mászkálnod azért, hogy megvedd a festékeket.

Legyen otthon a tojásvadászat!

Itthon is tradíció, hogy a gyerekek a szabadban eldugott tojásokat, csokit és ajándékokat keresnek húsvétkor – idén ez azonban ne a játszótéren, de még csak ne is a baráti társasággal egybegyűlve, hanem otthon, szűk családi körben történjen. Lehet, hogy nem annyira izgalmas így, de plusz játékokat kitalálva a gyerekeket ugyanúgy le lehet vele kötni, mint a nagyobb összejöveteleken.

Így ünnepeljétek biztonságosan a húsvétot a járvány idején

Gondold át az ajándékokat!

Ahogy a tojásfestékért, úgy a húsvéti csokikért és ajándékokért is felesleges beállni a bevásárlóközpontok kígyózó soraiba, idén inkább legyél kreatívabb az ajándékozással, ha szoktatok ilyesmit. Inkább készíts házi süteményeket, és rendeld az ajándékokat online, vagy gondolkodj nagyon előre, és válassz egy kevésbé zsúfolt időszakot a bevásárlásra.

Húsvéti muffinok

A húsvéti locsolókat a szokásos tojás helyett ezekkel a kis muffinokkal is megajándékozhatjuk. Garantált a siker! (Csak nehogy jövőre is visszajöjjenek!)  :)

Vásárolj be ügyesen!

Ha nem online rendeled az élelmiszert is (ami jelenleg talán a legjobb megoldás), akkor a bevásárlást okosan kell megoldanod, ha lehet, minél kevésbé zsúfolt időszakban, és úgy, hogy ne kelljen visszamenned az elfelejtett dolgokért. Éppen ezért okosan írd meg előre a bevásárlólistát, úgy, hogy már megtervezted, mit fogsz főzni-sütni a hosszú hétvégére, így garantált, hogy nem kell majd a legnagyobb tömegben visszaugranod egy-két dologért.

Rendeld meg a kaját!

Az a legbiztonságosabb megoldás, ha nem is te főzöl a családra, hanem rendeltek valahonnan – így még a járványhelyzetben éppen csak túlélő éttermeket is támogatjátok. Nézzétek meg, hol van húsvéti menü, vagy egész egyszerűen rendeljetek a kedvenc helyetekről – ez a húsvét úgyis más, mint a többi, nem dől össze a világ, ha nem a hagyományos ételeket fogyasztjátok. A lényeg úgy is az, hogy ezt az ünnepet is lehetőségek szerint a szeretteid körében töltsd, vagy személyesen, vagy ha máshogy nem megoldható, legalább online.


Tippek, hogy a karantén ellenére is csodás húsvétotok legyen:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...