Tudtad, hogy a darálót nem csak húshoz lehet használni?

A húsdaráló az egyik leghasznosabb konyhai eszköz, amivel rengeteg időt tudunk megspórolni főzéskor. Ám csak kevesen tudják, hogy a darálót nem csak húsok aprítására lehet használni...

A húsdaráló az egyik legsokoldalúbb eszköz a konyhában. De vajon elég sokoldalú-e ahhoz, hogy zöldségeket is ledaráljuk benne? A válasz: igen! A húsdarálóval finom kockákat vagy akár pürét varázsolhatunk a zöldségekből, így könnyedén készíthetünk leveseket, szószokat és még sok más ételt is.

Bizony, a darálót nem csak húshoz lehet használni

Miért használd a húsdarálót a zöldségekhez?

A húsdaráló elsődleges célja, nem túl meglepő módon, a hús darálása. Percek alatt készíthetünk vele darált marhahúst hamburgerhez vagy sertéshúst kolbászhoz. A daráló ezenfelül kiválóan alkalmas a húsgombócokhoz, a fasírtokhoz és más olyan fogásokhoz, amik darált húst igényelnek.

Mindeközben a zöldségek felaprítása sokszor rengeteg időt vesz igénybe, ami valljuk be, hogy elég frusztráló tud lenni. Ám, egy húsdaráló segítségével seperc alatt összedarabolhatjuk a zöldségeket.

Íme, néhány zöldség, amit ajánlott darálóval aprítani:

  • Krumpli
  • Sárgarépa
  • Paradicsom
  • Hagyma
  • Paprika
  • Cékla
  • Káposzta
  • Cukkini
  • Spenót
  • Sőt, akár petrezselymet vagy koriandert is apríthatsz vele!

A zöldségek darálásakor ne felejtsd, hogy állítani tudsz a daráló beállításain. Ez azért lehet hasznos, mert például egy krémes leveshez érdemes alaposan lepürésíteni a zöldségeket. Szintén fontos, hogy mindig alaposan mosd el a darálót, főleg akkor, ha korábban húst készítettél vele. Ezenfelül összeszedtünk még pár hasznos tippet:

  • Válaszd ki a megfelelő pengét/kést a zöldségek aprításához. Ellenkező esetben a penge megsérülhet, vagy váratlanul eltörhet.
  • Vágd a zöldségeket apró darabokra, hogy elkerüld az eltömődést.
  • Ha folyamatosan eltömődik a gép, akkor csökkentsd a sebességét.
  • Ha elektromos darálót használsz, akkor mindig húzd ki a konnektorból, és tartsd távol a gyerekektől a balesetek elkerülése érdekében.

Karalábélevél-krémleves

A zsenge karalábéból készült receptek során nagy hiba kidobni a karalábéleveleket, hiszen ehetőek. Sőt, isteni krémlevest, pesztót vagy más zöldfűszeres kencét készíthetünk ...

Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonyakrémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészíthető, de az első őszi hidegekben ...

Csak a kreativitásod szab határt! Ha legközelebb a konyhában jársz, akkor ne félj kísérletezni a különböző zöldségekkel a húsdarálóban.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...