Tudtad, hogy a darálót nem csak húshoz lehet használni?

A húsdaráló az egyik leghasznosabb konyhai eszköz, amivel rengeteg időt tudunk megspórolni főzéskor. Ám csak kevesen tudják, hogy a darálót nem csak húsok aprítására lehet használni...

A húsdaráló az egyik legsokoldalúbb eszköz a konyhában. De vajon elég sokoldalú-e ahhoz, hogy zöldségeket is ledaráljuk benne? A válasz: igen! A húsdarálóval finom kockákat vagy akár pürét varázsolhatunk a zöldségekből, így könnyedén készíthetünk leveseket, szószokat és még sok más ételt is.

Bizony, a darálót nem csak húshoz lehet használni

Miért használd a húsdarálót a zöldségekhez?

A húsdaráló elsődleges célja, nem túl meglepő módon, a hús darálása. Percek alatt készíthetünk vele darált marhahúst hamburgerhez vagy sertéshúst kolbászhoz. A daráló ezenfelül kiválóan alkalmas a húsgombócokhoz, a fasírtokhoz és más olyan fogásokhoz, amik darált húst igényelnek.

Mindeközben a zöldségek felaprítása sokszor rengeteg időt vesz igénybe, ami valljuk be, hogy elég frusztráló tud lenni. Ám, egy húsdaráló segítségével seperc alatt összedarabolhatjuk a zöldségeket.

Íme, néhány zöldség, amit ajánlott darálóval aprítani:

  • Krumpli
  • Sárgarépa
  • Paradicsom
  • Hagyma
  • Paprika
  • Cékla
  • Káposzta
  • Cukkini
  • Spenót
  • Sőt, akár petrezselymet vagy koriandert is apríthatsz vele!

A zöldségek darálásakor ne felejtsd, hogy állítani tudsz a daráló beállításain. Ez azért lehet hasznos, mert például egy krémes leveshez érdemes alaposan lepürésíteni a zöldségeket. Szintén fontos, hogy mindig alaposan mosd el a darálót, főleg akkor, ha korábban húst készítettél vele. Ezenfelül összeszedtünk még pár hasznos tippet:

  • Válaszd ki a megfelelő pengét/kést a zöldségek aprításához. Ellenkező esetben a penge megsérülhet, vagy váratlanul eltörhet.
  • Vágd a zöldségeket apró darabokra, hogy elkerüld az eltömődést.
  • Ha folyamatosan eltömődik a gép, akkor csökkentsd a sebességét.
  • Ha elektromos darálót használsz, akkor mindig húzd ki a konnektorból, és tartsd távol a gyerekektől a balesetek elkerülése érdekében.

Karalábélevél-krémleves

A zsenge karalábéból készült receptek során nagy hiba kidobni a karalábéleveleket, hiszen ehetőek. Sőt, isteni krémlevest, pesztót vagy más zöldfűszeres kencét készíthetünk ...

Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonyakrémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészíthető, de az első őszi hidegekben ...

Csak a kreativitásod szab határt! Ha legközelebb a konyhában jársz, akkor ne félj kísérletezni a különböző zöldségekkel a húsdarálóban.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...