A tea, amivel a súlyodat és a vérnyomásodat is csökkentheted

A hibiszkusz nemcsak gyönyörűséges, de kiemelten egészséges is: többek között a fogyást is támogathatja, és a vérnyomást is csökkentheti.

A hibiszkusz savanykás, citrusos ízű virág. Legnagyobb mennyiségben Afrikában termesztik, de nem ritka a Szudánból, Thaiföldről, Mexikóból vagy Kínából érkező hibiszkuszvirág sem. A hibiszkuszvirág a különböző teakeverékek gyakori összetevője, illetve magában is készíthetünk belőle frissítő teát.

A tea, amivel nemcsak a súlyodat csökkentheted, de vérnyomásodat is

Főként hűsítő italok hozzávalója, de ízesítheted vele édességeidet is. Remek íze mellett azonban rengeteg jó tulajdonsággal is bír, nézzük, melyek ezek:

Tele van antioxidánsokkal

A hibiszkusz gazdag béta-karotinban és C-vitaminban is. Az antioxidánsok elpusztítják a szervezetben a szabad gyökökként ismert káros molekulákat. A szabadgyökök hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint például a rák, a szívbetegség és a cukorbetegség.

Remek gyulladáscsökkentő

A hibiszkusz felveszi a harcot a gyulladásokkal szemben is, így érdemes tényleg gyakran fogyasztani. A gyulladás számos betegség, köztük a rák, az asztma, az Alzheimer-kór, a szívbetegség és a reumás ízületi gyulladás kialakulásában játszhat szerepet.

Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomást nem szabad félvállról venni, hiszen ez a betegség súlyos egészségügyi problémákhoz, például szívrohamhoz, szélütéshez, szívelégtelenséghez és vesebetegséghez vezethet.

Szerencsére a hibiszkusz rendszeres fogyasztása akár a vérnyomást is csökkentheti.

Segíti a fogyást

A hibiszkusz rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a testsúly csökkentésére is. A kutatások során olyan hibiszkuszkivonatot alkalmaztak, amelynek magasabb volt a koncentrátuma, mint a hibiszkuszteáé. Így a dietetikusok még további vizsgálatokat szeretnének elvégezni, hogy megtudják, hogy a hibiszkusztea ugyanazt az eredményt tudja-e felmutatni.

Forrásunk volt.


Még több tea:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...