Olcsó, mindig van, és rengetegféleképpen elkészíthető, mi az? Persze, hogy a krumpli, amit sokszor ok nélkül néznek le, pedig nem egy unalmas alapanyag, sokkal inkább egy üres vászon, amire aztán a képzeleted által vezérelve alkothatsz. Egyik hatalmas kedvencünk például a héjában sült változat. Ráadásul a héjában sült krumplihoz gyakorlatilag recept sem kell, a hűtődben megtalálható alapanyagokból ízlésed és kreativitásod szerint kreálhatsz feltéteket. Most ehhez hoztunk inspirációként 13 variációt.
Cheddar + tejföl + metélőhagyma + fekete bors
Nem véletlenül számít klasszikusnak ez a kombináció. Miután megszórtad sajttal, tedd vissza a krumplit a sütőbe, hogy az megolvadjon, majd mehet rá a tejföl.
Csirke + pesto + mozzarella
Bármilyen csirkehús működik itt, és használd hozzá a kedvenc bolti vagy házi pestód.
Marinara szósz + reszelt mozzarella + olívabogyók
Meríts inspirációt a pizzákból. Olívabogyó helyett használj pepperonit, kolbászt vagy bármilyen más feltétet, ami kéznél van. Csak gondolj úgy a krumplira, mint a pizza tésztájára, és engedd el a fantáziád.
Krémsajt + apróra vágott jalapeño + ropogós bacon + reszelt cheddar
Ha rajongsz a jalapeño poppers-ért, akkor imádni fogod ezt a feltét variációt. Amíg a krumpli még forró, öntsd rá a krémsajtot, és keverd össze a krumpli belsejével, hogy jó krémes legyen, majd szórd meg a felaprított jalapeñóval, ropogós baconnel és reszelt chedarral, és kész is a csípős vacsora.
Darált marhahús + kukorica + fekete bab + reszelt cheddar
Ez egy igazi texasi ihletésű kombináció. Ha nincs darált marhahús épp kéznél, helyettesítheted pulykával vagy csirkével is, de akár ki is hagyhatod a húst, ha vegetáriánus fogásra vágysz.
Joghurt + pesto + friss fűszerek
Krémes, savanykás és friss egyszerre ez a kombináció. A pesto helyett chimichurri szószt is készíthetsz.
Parmezán + articsóka + spenót
Ha kedveled a spenótos-articsókás szószokat, akkor ezt a krumplis átirat is a kedvedre lesz. Articsókából a friss mellett igazából a konzerv és a fagyasztott is működik, ugyanígy a spenót is lehet fagyasztott.
Barna vaj + kecskesajt + dió
Ha szeretnéd, hogy kicsit előkelőbb legyen a krumplid, mehet rá a barna vaj, kecskesajt és felaprított dió. Ha épp nincs otthon dió, valamilyen már mogyorót is használhatsz.
Curry por + csicseriborsó + spenót
Elképesztően intenzív ez az ízkombináció, és az egész lakos megtelik majd illatokkal miközben készíted. Kicsit süssd meg a csicseriborsót curry porban, majd add hozzá a spenótot. Hagyd, hogy összesüljenek, majd halmozd a krumplira az egészet.
Csicseriborsó + fodros kel + gomba
Teljesen vegetáriánus, sőt vegán recept, mi tele van fehérjével, ráadásul nagyon trendi is. Sütőben süssd meg a csicseriborsót, amit keverj össze gombával és fonnyasztott fodros kellel.
Sonka + Gruyère sajt
Halmozd a krumplira a feldarabolt sonkát és a Gruyère-t, majd tedd vissza még egy kicsit a sütőben, hogy megolvadjanak a finomságok. Tálald Dijoni mustárral, spenóttal vagy paradicsommal.
Almaszósz + tejföl + metélőhagyma
Szintén egy klasszikus, ami mindig működik. Ha nincs metélőhagymád, akkor apróra vágott hagyma vagy gyöngyhagyma is működik.
Főtt mángold + kókusz chips + gránátalma mag
Friss mángold, hozzá egy kis pirított kókusz chips és ropogós gránátalma magok. A mángold helyett akár spenótot vagy fodros kelt is használhatsz.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További krumplis cikkeket itt olvass: