Az egyetlen helyzet, amikor a hűtőben kell tárolni a hagymát

Ebben a cikkben összeszedtük, hogyan tárold a különböző hagymákat, hogy minél tovább frissek maradjanak.

Gondolkoztál már azon, hogy vajon helyesen tárolod-e a hagymát? Most elhoztuk, hogy miként kell otthon eltenni a leggyakoribb hagymatípusokot, és azt is eláruljuk, mikor kell kimondottan a hűtőben tárolni a frissen vásárolt hagymát!

Az egyetlen helyzet, amikor a hűtőben kell tárolni a hagymát

Egész fej fokhagyma

Fokhagymát szinte minden bevásárlásnál veszünk, de azt vajon tudjuk-e, hogy miként kell megfelelően tárolni. Nem nagy ördöngösség, de három aranyszabályt érdemes mindig betartani.

Legyen egészben a feje

A legjobb, ha a fokhagyma fejét érintetlenül hagyod, és úgy tárolod a frissesség érdekében. Bár csábító a gondolat, hogy előre szétszedd őket, ezzel csökken az élettartama, pedig egészben akár hónapokig is eláll.

A megbontott fej ezzel szemben már csak 3-10 napig jó, így érdemes átgondolni ennek az időzítését.

Tartsd hűvös, sötét helyen

A fény és nedvesség a fokhagyma legnagyobb ellensége, mivel kiváló körülményeket teremtenek a penészgombák növekedéséhez. Fontos, hogy szoba-hőmérsékleten, száraz, hűvös helyen tárold a fokhagymát, ahol van szellőzés – lehet ez például egy fémrácsos tál vagy egy nyitott tetejű papírzacskó.

Kerüld a hűtőt

A fentivel összhangban, fontos, hogy kerüld a hűtőt, ugyanis az alacsony hőmérsékleten a fokhagyma elkezd kihajtani. Bár így is ehető marad, előfordulhat, hogy keserűbb lesz az íze.

Megpucolt és/vagy felvágott fokhagyma

Ha sikerült túl sok fokhagymát megpucolnod és felszeletelned a recepthez, de nincs annyira szükséged, akkor beteheted a hűtőbe! Egy légmentesen záródó tárolóba tedd, és lehetőség szerint egy-két napon belül használd fel, hogy megakadályozd a kihajtást és az ízek elvesztését.

Száraz helyen tartsd

Vöröshagyma

A vöröshagymát a fokhagymához hasonlóan sötét, száraz, jól szellőző helyen érzi magát a legjobban, így a hűtő ebben az esetben is ki van lőve. Ha már esetleg megpucoltad vagy csupaszon vetted a hagymát, akkor pedig 10-14 napig a hűtőben tárolhatod, felvágva ugyanakkor csak 7-10 napot bír.

Töltött fehér hagyma

Az inspiráció újfent a Jamie Magazine-ból van, és újfent átdolgozva a recept. Szerintem irtó finom és nem kell félni, nem lesz tömény hagyma íze, hiszen a fehér hagyma alapvetően ...

Sült fokhagyma

Van egy kedvenc turkálóm,. Azon a koncepción alapszik, hogy minden számunkra felesleges cuccot, legyen az ruha, bútor, játék, könyv, konyhai eszköz, konyhai kiegészítő, vagy elektronikai ...

Zöldhagyma

A zöldhagyma jelenti a kivételt a szabály alól, ugyanis ezt épp ellenkezőleg, a hűtőben kell tárolni. Fontos, hogy levegőzni tudjon a hagyma, ezzel ugyanis megakadályozod a rothadást, ugyanakkor a dehidratációtól is meg kell óvnod.

A megoldás, hogy egy nyitott műanyag zacskóba teszed őket, majd mehetnek a hűtő alsó fiókjába, ahol magas páratartalmat állítasz be. A beállítás révén itt páradúsabb lesz a közeg, mint a hűtő többi részében, ezen felül pedig a levegő is jobban fog mozogni és kevesebb fény is lesz itt.

Bár olyan hosszú ideig nem áll el a zöldhagyma, mint érett társai, a megfelelő körülmények között jó pár hétig tudod tárolni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerj meg még több izgalmas alapanyagot:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...