Ahogy lehet citromleved anélkül, hogy felvágnál egy citromot, bizony legyen az vöröshagyma vagy lilahagyma, a hagymát is felapríthatod anélkül, hogy kést vennél a kezedbe. Különösen jól jön ez a trükk, hiszen rengeteg ételbe kell hagymát tenni a krémlevesektől a chilis babon át a borsos tokányig.
A TikTok gasztropraktikáinak kimeríthetetlen tárházában bukkantunk rá ismét egy videóra, ami a hagymapucolás embert próbáló feladatát könnyíti meg jelentősen. A @scubeskitchen nevű felhasználó készített egy videót, amit azzal kezd, hogy mutat egy olyan hagymatrükköt, amit biztosan nem ismert a néző eddig. Mi tényleg nem ismertük, de jobb később, mint soha! Ráadásul a módszer szuperegyszerű, mutatjuk.
Mire lesz ehhez szükséged?
- egy kisméretű visszazárható műanyag zacskó
- egy nagyméretű visszazárható műanyag zacskó
- húsklopfoló
Először helyezd a hagymát – egészben, a héjával együtt – egy kisebb műanyag zacskóba, de ne zárd le azt. Majd ezt tedd a nagyobb zacskóba, ám ezt se zárd vissza, mivel nem szeretnéd, ha levegő maradna bennük, ami miatt kilyukadhatnak a folyamat közben.
@scubeskitchen Onion hack that will change your life. #onions #onionhack #kitchenhacks #fyp
♬ Morning Routine - Sunday Morning Jazz
Ezután fogd a húsklopfolót, és kezdd el püfölni a hagymát – stresszlevezetésre is tökéletes gyakorlat ez. Néhány perc után a héja nagy darabokban leválik, amit könnyen eltávolíthatsz, maga a hagyma pedig apró darabokban áll a rendelkezésedre, hogy megízesítse a főztödet.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több hagyma itt: