Így tudod felaprítani a hagymát anélkül, hogy kést vennél a kezedbe

A hagyma számtalan ételben felbukkan, de komoly szakácstudást igényel a megfelelő aprítása. Ez a trükk azonban jelentősen leegyszerűsíti ezt a folyamatot.

Ahogy lehet citromleved anélkül, hogy felvágnál egy citromot, bizony legyen az vöröshagyma vagy lilahagyma, a hagymát is felapríthatod anélkül, hogy kést vennél a kezedbe. Különösen jól jön ez a trükk, hiszen rengeteg ételbe kell hagymát tenni a krémlevesektől a chilis babon át a borsos tokányig.

Az aprításhoz, mint tudjuk, kés is kell - vagy mégsem?

A TikTok gasztropraktikáinak kimeríthetetlen tárházában bukkantunk rá ismét egy videóra, ami a hagymapucolás embert próbáló feladatát könnyíti meg jelentősen. A @scubeskitchen nevű felhasználó készített egy videót, amit azzal kezd, hogy mutat egy olyan hagymatrükköt, amit biztosan nem ismert a néző eddig. Mi tényleg nem ismertük, de jobb később, mint soha! Ráadásul a módszer szuperegyszerű, mutatjuk.

Mire lesz ehhez szükséged?

  • egy kisméretű visszazárható műanyag zacskó
  • egy nagyméretű visszazárható műanyag zacskó
  • húsklopfoló

Először helyezd a hagymát – egészben, a héjával együtt – egy kisebb műanyag zacskóba, de ne zárd le azt. Majd ezt tedd a nagyobb zacskóba, ám ezt se zárd vissza, mivel nem szeretnéd, ha levegő maradna bennük, ami miatt kilyukadhatnak a folyamat közben.

@scubeskitchen

Onion hack that will change your life. #onions #onionhack #kitchenhacks #fyp

♬ Morning Routine - Sunday Morning Jazz

Ezután fogd a húsklopfolót, és kezdd el püfölni a hagymát – stresszlevezetésre is tökéletes gyakorlat ez. Néhány perc után a héja nagy darabokban leválik, amit könnyen eltávolíthatsz, maga a hagyma pedig apró darabokban áll a rendelkezésedre, hogy megízesítse a főztödet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több hagyma itt:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...