Ha ezt iszod reggeli előtt, garantáltan fogyni fogsz

Ez a reggeli ital nagyon könnyedén elkészíthető, rendkívül sok egészségügyi hatással bír, továbbá segíti a fogyást is.

A fogyókúrázók számára a legideálisabb szomjoltó a víz, mely nem tartalmaz plusz kalóriákat, továbbá rengeteg hasznos tápanyag található benne. Persze nagyon gyorsan rá lehet unni, így érdemes lehet gyümölcsökkel és fűszerekkel felturbózni, többek között gyömbérrel.

Ha ezt iszod reggeli előtt, garantáltan fogyni fogsz

Kiváló napindító lehet, mely irtó gyorsan elkészül, mindössze két összetevőből áll, és rendkívüli hatással van a szervezetedre.

A gyömbért jellegzetes csípős íze miatt gyakran használják ázsiai ételekhez. Ezen kívül a téli hónapokban szívesen készítenek belőle teát is, hiszen segít a meghűlésen is erős immunerősítő hatása miatt is. Szimpla vizes oldat formájában, kora reggel fogyasztva segít megszabadulni a szervezetben feleslegesen raktározott, felgyülemlett víztől, és serkenti az emésztést is.

A gyömbér igazi gyomorgyógyító, mely remekül segít a különböző emésztési zavarok kialakulásának megelőzésében, továbbá beindítja a lelassult anyagcserét. A nyers fűszernövényben gingerol, szárított, porított verziójában pedig gyulladásgátló shoagol található nagyobb mennyiségben. Persze mind a kettő rendkívül jó hatással van a szervezetre, mégsem szabad diétás csodaszerként tekinteni rájuk, hiszen a helyes táplálkozás és a mozgás is elengedhetetlen a sikerhez.

Hogyan készül a gyömbéres ital?

Reszelj le egy kevés gyömbért, majd egy teáskanálnyit tegyél 5 deciliter forró vízbe, és áztasd tíz percen át! Szűrd le, majd várd meg, amíg langyosra hűl, ezután már fogyasztható is. Hogyha szeretnéd, még egy rúd étvágycsökkentő fahéjjal vagy C-vitaminban gazdag citrommal is feldobhatod. A hatás érdekében 1-2 hónapon keresztül minden reggel fogyassz belőle egy pohárral még a nap első étkezése előtt!

Forrásunk volt.


Még több a gyömbérről:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...