Ezzel a zöldséggel (!) tisztíthatod meg a grillrácsot

A kerti parti után csak egy hagymára lesz szükséged a grillsütőd megtisztításához!

A nyár a kerti grillpartik szezonja, amikor a hosszú téli álom után nagyon is igénybe van véve a grillsütőnk. Azonban ahhoz, hogy hétről hétre finomabbnál finomabb fogásokat készíthess vele, a tisztán tartásáról is gondoskodnod kell. Ehhez pedig nem lesz szükséged másra, mint egy vöröshagymára! Tisztítsd zöldséggel a grilled!

Kerti parti? Ezzel a zöldséggel tisztíthatod meg a grilled

„Ma örömmel, holnap körömmel" – szól a bölcs mondás, és kifejezetten igaz ez a grillre, ahol tényleg nagyon csúnya dolgok tudnak történni, ha nem figyelsz oda a tisztán tartásra.

Úgyhogy máris mutatjuk a furcsán hangzó, de a szakértők szerint mágikus trükköt, amivel könnyen eltávolíthatod a szennyeződéseket a grillről.

A Weber Grill Master márka egyik munkatársa szerint azért a vöröshagyma a legjobb választás a grill rácsainak megtisztítására, mivel savas, ezért felszívja a visszamaradt zsírt, valamint minden apró szennyeződést és szénfoltot.

A művelet is felettébb egyszerű: egy fél nyers hagymát szúrj a grillvilla végére, majd kezdd el vele dörzsölni a rácsokat fel-le. Nemcsak hogy roppant egyszerű ez a trükk, de az erős vegyszerek használatától is megkímél! Elő a hagymával grillezés után, és élvezd egész nyáron a finom falatokat!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...