Ezzel a zöldséggel (!) tisztíthatod meg a grillrácsot

A kerti parti után csak egy hagymára lesz szükséged a grillsütőd megtisztításához!

A nyár a kerti grillpartik szezonja, amikor a hosszú téli álom után nagyon is igénybe van véve a grillsütőnk. Azonban ahhoz, hogy hétről hétre finomabbnál finomabb fogásokat készíthess vele, a tisztán tartásáról is gondoskodnod kell. Ehhez pedig nem lesz szükséged másra, mint egy vöröshagymára! Tisztítsd zöldséggel a grilled!

Kerti parti? Ezzel a zöldséggel tisztíthatod meg a grilled

„Ma örömmel, holnap körömmel" – szól a bölcs mondás, és kifejezetten igaz ez a grillre, ahol tényleg nagyon csúnya dolgok tudnak történni, ha nem figyelsz oda a tisztán tartásra.

Úgyhogy máris mutatjuk a furcsán hangzó, de a szakértők szerint mágikus trükköt, amivel könnyen eltávolíthatod a szennyeződéseket a grillről.

A Weber Grill Master márka egyik munkatársa szerint azért a vöröshagyma a legjobb választás a grill rácsainak megtisztítására, mivel savas, ezért felszívja a visszamaradt zsírt, valamint minden apró szennyeződést és szénfoltot.

Grill zöldségtál

Kint a szabadban nagyon finom ételeket lehet sütni, de akár ha elektromos sütőnk van, akkor a lakásban is. Tetszés szerinti mennyiséget készíthetünk. Én szoktam úgy, hogy a ...

A művelet is felettébb egyszerű: egy fél nyers hagymát szúrj a grillvilla végére, majd kezdd el vele dörzsölni a rácsokat fel-le. Nemcsak hogy roppant egyszerű ez a trükk, de az erős vegyszerek használatától is megkímél! Elő a hagymával grillezés után, és élvezd egész nyáron a finom falatokat!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...