A nyár a kerti grillpartik szezonja, amikor a hosszú téli álom után nagyon is igénybe van véve a grillsütőnk. Azonban ahhoz, hogy hétről hétre finomabbnál finomabb fogásokat készíthess vele, a tisztán tartásáról is gondoskodnod kell. Ehhez pedig nem lesz szükséged másra, mint egy vöröshagymára! Tisztítsd zöldséggel a grilled!
„Ma örömmel, holnap körömmel" – szól a bölcs mondás, és kifejezetten igaz ez a grillre, ahol tényleg nagyon csúnya dolgok tudnak történni, ha nem figyelsz oda a tisztán tartásra.
Úgyhogy máris mutatjuk a furcsán hangzó, de a szakértők szerint mágikus trükköt, amivel könnyen eltávolíthatod a szennyeződéseket a grillről.
A Weber Grill Master márka egyik munkatársa szerint azért a vöröshagyma a legjobb választás a grill rácsainak megtisztítására, mivel savas, ezért felszívja a visszamaradt zsírt, valamint minden apró szennyeződést és szénfoltot.
A művelet is felettébb egyszerű: egy fél nyers hagymát szúrj a grillvilla végére, majd kezdd el vele dörzsölni a rácsokat fel-le. Nemcsak hogy roppant egyszerű ez a trükk, de az erős vegyszerek használatától is megkímél! Elő a hagymával grillezés után, és élvezd egész nyáron a finom falatokat!
Ezek a praktikák is érdekelhetnek: