Ismét fehér lesz a fuga ezzel a 3 bombabiztos módszerrel

Idővel sajnos a szép, új fehér fuga kellemetlen szürkévé válik, ami nemcsak a kosz jelenlétét jelentheti, hanem akár fertőzéseknek is teret adhat. Az Otthon Tipp keretében vegyük sorra, milyen módszerekkel takaríthatjuk le a fugát!

A csempés helyiségekben viszonylag egyszerű takarítani, azonban itt is van olyan, ami nehézséget okozhat: ez pedig nem más, mint a fuga tisztítása. A csempék között futó csíkok még rendszeres takarítás mellett is beszürkülnek idővel, ez pedig nem nyújt túl esztétikus látványt. Ráadásul akár baktériumtelep is kialakulhat akkor, ha elmarad a fuga tisztítása. Kerüljük el ezt, nézzük, milyen módszerekkel lehet újra fehér és patyolattiszta a fuga!

Ismét fehér lesz a fuga ezzel a 3 bombabiztos módszerrel

Szódabikarbóna és ecet

Három rész szódabikarbónát keverj el vízzel, a végére egy pasztás állagot kell, hogy kapj. Ha ezzel megvagy, akkor kend fel a fugára ezt a keveréket. Ezután 1:1 arányban egy szórófejes palackba tölts vizet és ecetet, majd spricceld le a pasztás fugát.

Ezután más már nem marad, minthogy jól átdörzsöld az egész felületet, majd felmoss.

Oxigénes fehérítő

Oldj fel 2 evőkanál oxigénes fehérítőt 2 csésze meleg vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében közvetlenül az alkalmazás előtt készítsd el az oldatot. Alaposan keverd össze, majd öntsd a fugára. Hagyd egy picit állni, majd egy kefével dörzsöld át a felületet. Ezután moss fel, és már kész is vagy.

Sütőpor és víz

Hatékony, ha a sütőport elkevered egy kevés vízzel, és bedörzsölöd a fugába. Hagyni kell egy kicsit állni, de csak pár percet, majd kezdődhet a fogkefés vagy körömkefés súrolás.

Környezetkímélő módszer: mosószóda

Vízben keverd el a mosószódát, hogy paszta állagot kapj. Kend fel a felületre, várj pár percet, majd dörzsöld át.

Ha egyik módszer sem nyerte el a tetszésed, akkor elő a gőzölőgépekkel, amelyekkel hatékonyan takaríthatod ki a konyhát és a fürdőszobát is.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...