Megoldódik a fogmosás utáni keserű narancslé problémája

Ugye megvan a szörnyű felismerés, hogy még félálomban, fogmosást követően reggelinél véletlenül azonnal a narancsleves pohár után nyúlsz? Sőt, még meg is húzod… bár ne tetted volna! Az amerikai Tropicana narancslé limitált szériás fogkrémet dob piacra, eleve narancsos aromával, hogy az véletlenül se rontsa el a napkezdést.

Közvetlenül fogmosás után mindent ledominál a fogkrém és a szájvíz legtöbbször mentolos íze. Sokan ezért sem használnak már mentolos pasztákat (a mentol nem egyenlő a mentával, hiszen ez egy szerves vegyület, ami megtalálható például a borsmenta levelében is), inkább választják az alternatív ízű fogkrémeket: a kókuszt, az epret, a gyógynövényes vagy éppen a neutrális változatokat.

Mosnál fogat narancslé ízű fogkrémmel?

Narancslé a fogkrémben?

Amerika egyik kedvenc narancsleve a Tropicana, amit Magyarországon leginkább a HoReCa szegmensből ismerünk, a nagy “kannás” verzióik elkerülnek minket. Anthony T. Rossi 1947-es alapítású cége már régen az egyik nagy kólás multi alá került, és egészen aktívak a termékfejlesztés területén.

Rendszeresen fejlesztenek limitált és extra italokat, legyen szó pina colada ihlette ananászos kreációról, vagy nyári grill partykhoz ajánlott görögdinnyedzsúszról.

Most viszont új üdítő helyett egy fogkrémmel rukkolnak elő, ami ráadásul orvosolja a fent ecsetelt kellemetlen, fogmosás utáni bakit.

De miért is rossz a fogkérm-narancslé páros?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a november 1-jén debütáló első Tropicana drogériás termék tudományos módon számol-e le a fogmosás utáni szőrnyű, keserű ízzel, vagy “csak” narancsos aromát kap, de bízunk benne, hogy az előbbi megfejtésre feküdtek rá, és ez nem csak egy szuper reklámfogás.

Ugyanis megvan a magyarázat a fogmosás utáni szörnyű ízek érzetére (kiváltképp a narancslénél): a régebbi generációs pasztákban található SLS felületaktív anyag zűrzavart okoz a szájüregben. Habjával az ízlelőbimbókon található fehérjéket piszkálja. És ha ez nem lenne elég, a foszfolipideket is bántja, amik a keserű íz érzékelésének tompításáért felelősek. Tehát az édes, sós, savanyú, umami semmivé lesz, míg a keserű felerősödik.

A Tropicana “narancsleves” fogkrémjének tehát egyértelműen SLS-mentes, természetesebb összetevőkből álló kozmetikumnak kell lennie, hogy a márka és a műfaj rajongói ne csak a kellemesnek ígérkező íz miatt tegyék a polcra, hanem további erényei miatt is.

Forrásunk volt.


Ezekről a furcsaságokról hallottál már?

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!