Megoldódik a fogmosás utáni keserű narancslé problémája

Ugye megvan a szörnyű felismerés, hogy még félálomban, fogmosást követően reggelinél véletlenül azonnal a narancsleves pohár után nyúlsz? Sőt, még meg is húzod… bár ne tetted volna! Az amerikai Tropicana narancslé limitált szériás fogkrémet dob piacra, eleve narancsos aromával, hogy az véletlenül se rontsa el a napkezdést.

Közvetlenül fogmosás után mindent ledominál a fogkrém és a szájvíz legtöbbször mentolos íze. Sokan ezért sem használnak már mentolos pasztákat (a mentol nem egyenlő a mentával, hiszen ez egy szerves vegyület, ami megtalálható például a borsmenta levelében is), inkább választják az alternatív ízű fogkrémeket: a kókuszt, az epret, a gyógynövényes vagy éppen a neutrális változatokat.

Mosnál fogat narancslé ízű fogkrémmel?

Narancslé a fogkrémben?

Amerika egyik kedvenc narancsleve a Tropicana, amit Magyarországon leginkább a HoReCa szegmensből ismerünk, a nagy “kannás” verzióik elkerülnek minket. Anthony T. Rossi 1947-es alapítású cége már régen az egyik nagy kólás multi alá került, és egészen aktívak a termékfejlesztés területén.

Rendszeresen fejlesztenek limitált és extra italokat, legyen szó pina colada ihlette ananászos kreációról, vagy nyári grill partykhoz ajánlott görögdinnyedzsúszról.

Most viszont új üdítő helyett egy fogkrémmel rukkolnak elő, ami ráadásul orvosolja a fent ecsetelt kellemetlen, fogmosás utáni bakit.

De miért is rossz a fogkérm-narancslé páros?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a november 1-jén debütáló első Tropicana drogériás termék tudományos módon számol-e le a fogmosás utáni szőrnyű, keserű ízzel, vagy “csak” narancsos aromát kap, de bízunk benne, hogy az előbbi megfejtésre feküdtek rá, és ez nem csak egy szuper reklámfogás.

Ugyanis megvan a magyarázat a fogmosás utáni szörnyű ízek érzetére (kiváltképp a narancslénél): a régebbi generációs pasztákban található SLS felületaktív anyag zűrzavart okoz a szájüregben. Habjával az ízlelőbimbókon található fehérjéket piszkálja. És ha ez nem lenne elég, a foszfolipideket is bántja, amik a keserű íz érzékelésének tompításáért felelősek. Tehát az édes, sós, savanyú, umami semmivé lesz, míg a keserű felerősödik.

A Tropicana “narancsleves” fogkrémjének tehát egyértelműen SLS-mentes, természetesebb összetevőkből álló kozmetikumnak kell lennie, hogy a márka és a műfaj rajongói ne csak a kellemesnek ígérkező íz miatt tegyék a polcra, hanem további erényei miatt is.

Forrásunk volt.


Ezekről a furcsaságokról hallottál már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...