Megoldódik a fogmosás utáni keserű narancslé problémája

Ugye megvan a szörnyű felismerés, hogy még félálomban, fogmosást követően reggelinél véletlenül azonnal a narancsleves pohár után nyúlsz? Sőt, még meg is húzod… bár ne tetted volna! Az amerikai Tropicana narancslé limitált szériás fogkrémet dob piacra, eleve narancsos aromával, hogy az véletlenül se rontsa el a napkezdést.

Közvetlenül fogmosás után mindent ledominál a fogkrém és a szájvíz legtöbbször mentolos íze. Sokan ezért sem használnak már mentolos pasztákat (a mentol nem egyenlő a mentával, hiszen ez egy szerves vegyület, ami megtalálható például a borsmenta levelében is), inkább választják az alternatív ízű fogkrémeket: a kókuszt, az epret, a gyógynövényes vagy éppen a neutrális változatokat.

Mosnál fogat narancslé ízű fogkrémmel?

Narancslé a fogkrémben?

Amerika egyik kedvenc narancsleve a Tropicana, amit Magyarországon leginkább a HoReCa szegmensből ismerünk, a nagy “kannás” verzióik elkerülnek minket. Anthony T. Rossi 1947-es alapítású cége már régen az egyik nagy kólás multi alá került, és egészen aktívak a termékfejlesztés területén.

Rendszeresen fejlesztenek limitált és extra italokat, legyen szó pina colada ihlette ananászos kreációról, vagy nyári grill partykhoz ajánlott görögdinnyedzsúszról.

Most viszont új üdítő helyett egy fogkrémmel rukkolnak elő, ami ráadásul orvosolja a fent ecsetelt kellemetlen, fogmosás utáni bakit.

De miért is rossz a fogkérm-narancslé páros?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a november 1-jén debütáló első Tropicana drogériás termék tudományos módon számol-e le a fogmosás utáni szőrnyű, keserű ízzel, vagy “csak” narancsos aromát kap, de bízunk benne, hogy az előbbi megfejtésre feküdtek rá, és ez nem csak egy szuper reklámfogás.

Ugyanis megvan a magyarázat a fogmosás utáni szörnyű ízek érzetére (kiváltképp a narancslénél): a régebbi generációs pasztákban található SLS felületaktív anyag zűrzavart okoz a szájüregben. Habjával az ízlelőbimbókon található fehérjéket piszkálja. És ha ez nem lenne elég, a foszfolipideket is bántja, amik a keserű íz érzékelésének tompításáért felelősek. Tehát az édes, sós, savanyú, umami semmivé lesz, míg a keserű felerősödik.

A Tropicana “narancsleves” fogkrémjének tehát egyértelműen SLS-mentes, természetesebb összetevőkből álló kozmetikumnak kell lennie, hogy a márka és a műfaj rajongói ne csak a kellemesnek ígérkező íz miatt tegyék a polcra, hanem további erényei miatt is.

Forrásunk volt.


Ezekről a furcsaságokról hallottál már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...