Ezt próbáld ki! Cukkinikenyér

Kenyérből újat mutatni nem túl egyszerű, mi azért most megpróbálkozunk vele. Reggelire, uzsonnára tökéletes lesz - kevés vajjal, frissen az igazi, de pár napig is eláll. 

Cukkinikenyér

A vegáknak állandó kihívást jelent, hogy napról napra meg kell tervezniük a menüjüket, és persze otthon sem ártana gyors kreativitással reagálni a vacsora- és uzsonnaidőkre, fejből előrántani pár receptet. Igen, rengeteg saláta, pástétom, tészta lehetősége kínálkozik, most viszont egy olyan kenyérreceptet ajánlunk, amit biztos, hogy mindenki imádni fog.

Mivel még nyárutón járunk, a cukkini zöld színe beteríti a piacokat, arról nem is beszélve, hogy akár kétszáz forint alatt is kapható kilónként – szóval nagyon olcsó és igazán finom lesz ebben a receptben. Valami újdonságra vágytunk a szerkesztőségben, kenyérféleségre, de nem a hagyományos kiflire, nem is töltött péksütikre. A neten találtam rá egy vegetáriánus blogon erre a receptre és nagyon megörültem, mert igazán merész ötletnek tűnt egy nedves, több cukkinit, mint lisztet tartalmazó kenyeret sütni, de azt hiszem, bevált és más ízekben is ki fogjuk próbálni.

A cukkinikenyér receptjét itt mentheted el >>

Fehér liszt helyett természetesen teljes kiőrlésű is használható, ehhez kifejezetten passzol, nem lesz tőle fullasztóan tömény a tészta. Nem kell megijedni, mert a száraz és folyékony hozzávalók vegyítése után sem lesz szilárd halmazállapotú a sütnivalónk, ez teljesen rendjén van, a formában aztán szépen összeáll majd sütéskor. A cukkinit aprítsuk minél kisebbre, ha nagy darabokban hagyjuk, az zavaró lehet a fogyasztáskor.

Még több cukkinis recept >>

Önmagában, sajtkrémmel, vajjal, egyes merészkedők szerint lekvárral is isteni, tulajdonképpen nem hagyományos kenyér, tehát semmiképp sem füstölt kolbász vagy felvágott mellé ajánlanám, de tízóraira és a délutáni csoki helyett viszont mindenképp.

160 fokon egy órát szépen, csendben süldögéljen, valószínűleg a teteje ki fog repedni, de semmi pánik, így még szebben, rusztikusabban néz majd ki. Azért folyamatosan figyeljük a sütőben, és kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, különben szétesik az egész.

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...