Ezt próbáld ki! Cukkinikenyér

Kenyérből újat mutatni nem túl egyszerű, mi azért most megpróbálkozunk vele. Reggelire, uzsonnára tökéletes lesz - kevés vajjal, frissen az igazi, de pár napig is eláll. 

Cukkinikenyér

A vegáknak állandó kihívást jelent, hogy napról napra meg kell tervezniük a menüjüket, és persze otthon sem ártana gyors kreativitással reagálni a vacsora- és uzsonnaidőkre, fejből előrántani pár receptet. Igen, rengeteg saláta, pástétom, tészta lehetősége kínálkozik, most viszont egy olyan kenyérreceptet ajánlunk, amit biztos, hogy mindenki imádni fog.

Mivel még nyárutón járunk, a cukkini zöld színe beteríti a piacokat, arról nem is beszélve, hogy akár kétszáz forint alatt is kapható kilónként – szóval nagyon olcsó és igazán finom lesz ebben a receptben. Valami újdonságra vágytunk a szerkesztőségben, kenyérféleségre, de nem a hagyományos kiflire, nem is töltött péksütikre. A neten találtam rá egy vegetáriánus blogon erre a receptre és nagyon megörültem, mert igazán merész ötletnek tűnt egy nedves, több cukkinit, mint lisztet tartalmazó kenyeret sütni, de azt hiszem, bevált és más ízekben is ki fogjuk próbálni.

A cukkinikenyér receptjét itt mentheted el >>

Fehér liszt helyett természetesen teljes kiőrlésű is használható, ehhez kifejezetten passzol, nem lesz tőle fullasztóan tömény a tészta. Nem kell megijedni, mert a száraz és folyékony hozzávalók vegyítése után sem lesz szilárd halmazállapotú a sütnivalónk, ez teljesen rendjén van, a formában aztán szépen összeáll majd sütéskor. A cukkinit aprítsuk minél kisebbre, ha nagy darabokban hagyjuk, az zavaró lehet a fogyasztáskor.

Még több cukkinis recept >>

Önmagában, sajtkrémmel, vajjal, egyes merészkedők szerint lekvárral is isteni, tulajdonképpen nem hagyományos kenyér, tehát semmiképp sem füstölt kolbász vagy felvágott mellé ajánlanám, de tízóraira és a délutáni csoki helyett viszont mindenképp.

160 fokon egy órát szépen, csendben süldögéljen, valószínűleg a teteje ki fog repedni, de semmi pánik, így még szebben, rusztikusabban néz majd ki. Azért folyamatosan figyeljük a sütőben, és kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, különben szétesik az egész.

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...