5 étel, ami segíthet a narancsbőr ellen

A narancsbőr ellen nemcsak drága krémeket vethetsz be, hiszen jó néhány élelmiszer lapul a konyhádban, ami csökkentheti ezt a fajta bőrhibát.

A narancsbőr tulajdonképpen a bőr alatt lerakódott, jól látható zsírréteg, ami nem csak az elhízottaknál jelenik meg, bár náluk a leggyakoribb. A narancsbőr láthatóságánál közrejátszik a kötőszövetek erőssége vagy gyengesége, illetve az is, hogy mennyi méreganyag halmozódik fel valaki szervezetében.

Általában a rosszul összeállított, egészségtelen, finomított szénhidrátokban gazdag étrend több módon is hozzájárulhat a cellulit kialakulásához. Minél nagyobb valakinek a súlytöbblete, annál valószínűbb, hogy a narancsbőr megjelenik. Hoztunk néhány olyan ételt, amivel megszabadulhatsz a narancsbőrtől, és még a testsúlyodat is csökkentheted.

Hideg vízben élő halak

A szardínia, a lazac és más hideg vízben élő, magas zsírtartalmú halak nagyon gazdagok omega-3 zsírsavakban, amik nemcsak a szív- és érrendszert védik, de a hormonrendszerünkre is kiegyensúlyozó hatással vannak. Ennek köszönhetően jobb lesz a bőrünk állaga, tehát a narancsbőrünk is halványodik. Természetesen étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk az omega-3 zsírsavakat, ha nem szeretjük a halat!

Wellington lazac

Bár elsőre komplikált ételnek gondolnánk, valójában roppant egyszerű Wellington lazacot készíteni. Ráadásul nagyszerű ünnepi fogás is lehet belőle, a karácsonyi asztal dísze, ami ...

Citrusfélék

Magas a rosttartalmuk, és vitaminokban is igen gazdagok ezek a gyümölcsök. A bennük található antioxidánsok védenek az oxidatív stressz káros hatásai ellen, amely felelős a bőr állapotának romlásáért. A citrusok ráadásul hozzájárulhatnak a máj megfelelő működéséhez, ami szükséges a méreganyagok kiválasztásához és eltávolításához.

Sovány húsok

A sovány húsok nagyszerű fehérjeforrások, amelyek segítségével nemcsak a testsúlyunkat tarthatjuk kordában, de az inzulinszintünket is segít egyensúlyba hozni. Az inzulinszint ingadozása jelentős mértékben hozzájárul az egészségtelen, szénhidrátgazdag ételek utáni vágyakozáshoz, illetve a zsírréteg vastagodásához, ami a narancsbőr oka.

Almás csirkenyársak

Szuperegyszerű, ám annál ízletesebb csirkenyársak, amit fogyaszthatunk különféle szószokkal saláták mellé, vagy tálalhatunk rizzsel, burgonyával. De önmagában is tökéletesen ...

Omlós csirke tikka masala

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret ...

Zöld tea

A zöld teában megtalálható fontos fitonutriens, az EGCG javítja az anyagcserét, és hozzájárul ahhoz is, hogy a testünkben felhalmozódott zsírt hatékonyabban felhasználhassuk. Ez a vegyület azt is megakadályozza, hogy a zsírsejtek tovább táguljanak.

Csípős paprika

A paprikában levő kapszaicin javítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, gyorsítja a méreganyagok távozását is. A csípős paprikát ráadásul nemcsak megenni érdemes: sok narancsbőr elleni készítmény fontos összetevője a kapszaicin.


Még több életmód:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...