5 étel, ami segíthet a narancsbőr ellen

A narancsbőr ellen nemcsak drága krémeket vethetsz be, hiszen jó néhány élelmiszer lapul a konyhádban, ami csökkentheti ezt a fajta bőrhibát.

A narancsbőr tulajdonképpen a bőr alatt lerakódott, jól látható zsírréteg, ami nem csak az elhízottaknál jelenik meg, bár náluk a leggyakoribb. A narancsbőr láthatóságánál közrejátszik a kötőszövetek erőssége vagy gyengesége, illetve az is, hogy mennyi méreganyag halmozódik fel valaki szervezetében.

Általában a rosszul összeállított, egészségtelen, finomított szénhidrátokban gazdag étrend több módon is hozzájárulhat a cellulit kialakulásához. Minél nagyobb valakinek a súlytöbblete, annál valószínűbb, hogy a narancsbőr megjelenik. Hoztunk néhány olyan ételt, amivel megszabadulhatsz a narancsbőrtől, és még a testsúlyodat is csökkentheted.

Hideg vízben élő halak

A szardínia, a lazac és más hideg vízben élő, magas zsírtartalmú halak nagyon gazdagok omega-3 zsírsavakban, amik nemcsak a szív- és érrendszert védik, de a hormonrendszerünkre is kiegyensúlyozó hatással vannak. Ennek köszönhetően jobb lesz a bőrünk állaga, tehát a narancsbőrünk is halványodik. Természetesen étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk az omega-3 zsírsavakat, ha nem szeretjük a halat!

Citrusfélék

Magas a rosttartalmuk, és vitaminokban is igen gazdagok ezek a gyümölcsök. A bennük található antioxidánsok védenek az oxidatív stressz káros hatásai ellen, amely felelős a bőr állapotának romlásáért. A citrusok ráadásul hozzájárulhatnak a máj megfelelő működéséhez, ami szükséges a méreganyagok kiválasztásához és eltávolításához.

Sovány húsok

A sovány húsok nagyszerű fehérjeforrások, amelyek segítségével nemcsak a testsúlyunkat tarthatjuk kordában, de az inzulinszintünket is segít egyensúlyba hozni. Az inzulinszint ingadozása jelentős mértékben hozzájárul az egészségtelen, szénhidrátgazdag ételek utáni vágyakozáshoz, illetve a zsírréteg vastagodásához, ami a narancsbőr oka.

Zöld tea

A zöld teában megtalálható fontos fitonutriens, az EGCG javítja az anyagcserét, és hozzájárul ahhoz is, hogy a testünkben felhalmozódott zsírt hatékonyabban felhasználhassuk. Ez a vegyület azt is megakadályozza, hogy a zsírsejtek tovább táguljanak.

Csípős paprika

A paprikában levő kapszaicin javítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, gyorsítja a méreganyagok távozását is. A csípős paprikát ráadásul nemcsak megenni érdemes: sok narancsbőr elleni készítmény fontos összetevője a kapszaicin.


Még több életmód:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek