A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír

Nincs is jobb orvosság az erőlevesnél, ezt minden megfázásban vagy más enyhe betegségben szenvedő jól tudja. Most épp itt van ezeknek a szezonja, főzzünk 30 perces, aromás erőlevest mi is!

Egy nagy bögre forró erőleves nemcsak a náthára lehet gyógyír, de egy fárasztó munkanapra, egy hideg őszi estére vagy egy összetört szívre is. Amit ettől a levestől elvárunk: hogy minél gyorsabban és könnyebben hozzájussunk az aranyló léhez. Ez a gyömbéres-fokhagymás erőleves pedig ezeket mind egy csomagban hozza, a tetején nem mással, mint egy tökéletes buggyantott tojással. Lássuk a receptet!

A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír, recept ITT / Fotó: Hering András

Aromás alapok: fokhagyma és gyömbér

Az egész művelet két aromás alapanyaggal indul: a gyömbérrel és a fokhagymával. Mindkettőt erős szálak fűzik az immunerősítéshez, így nem nyúlhatunk mellé, ha velük ízesítjük az erőlevesünket.

Mivel némi olajon kissé lepirítjuk őket, az egész fazékban áthatóan ott lesz az aromájuk, minden kanál leves fűszeres melegséggel tölt majd fel minket.

Villámgyors levesfőzés: alaplé és szójaszósz

A leves azért készülhet el mindössze 30 perc alatt, mert már kész alaplével főzzük. Ha van otthon jó minőségű hús- vagy zöldségalaplevünk, ez egy kiváló módja a felhasználásának. A további ízek hozzáadásával egy teljesen új ételt varázsolhatunk a szerény alapból.

A fokhagymás-gyömbéres ízvilágba még több ázsiai hangulatot hozhatunk a szójaszósz hozzáadásával. Nem kell sok – csupán két evőkanál – mégis érezni fogjuk, hogy jelen van.

Látványos befejezés: egy buggyantott tojás

Ezen a ponton még úgy érezhetjük, hogy hiányzik valami: némi belevaló a levesbe. Két különböző dologgal dúsíthatjuk az erőlevesünket: pak choi hozzáadásával és egy tökéletes buggyantott tojással.

Ráadásul mindkettőt a már kész levesben fogjuk megfőzni, így még kevesebb macerával jár majd az egész elkészítési folyamat. A pak choi zsenge levelei percek alatt megpuhulnak, és a buggyantott tojásnak is csak 3-4 perc kell.

A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír, recept ITT / Fotó: Hering András

Ha biztosra akartok menni a buggyantással, olvassátok el az erről szóló cikkünket itt fent.

Főzzünk gyömbéres-fokhagymás erőlevest!

Hozzávalók: 1 ek szezámolaj, 2 hüvelykujjnyi gyömbér (megtisztítva, vékonyra szeletelve), 3 gerezd fokhagyma (megtisztítva, vékonyra szeletelve), 1,5 l alaplé (csirke- vagy zöldségalaplé), 2 ek szójaszósz, 2 db pak-choi, 4 db tojás (nagyobb), 1 db újhagyma zöldje (vékonyra szeletelve, díszítéshez), 1 db citrom (opcionális)

Az olajat melegítsük fel egy nagyobb fazékban, közepes lángon. Dobjuk bele a fokhagyma- és gyömbérszeleteket, és folyamatosan kevergetve, óvatosan pirítsuk meg őket. Akkor készülünk el vele, ha a fokhagymaszeletek széle aranybarna.

A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír, recept ITT / Fotó: Hering András

Öntsük nyakon az alaplével és a szójaszósszal. Kezdjük el forralni, és miközben eléri a forráspontot, készítsük elő a pak choit. Akár levelekre is szedhetjük, de az is elég, ha félbevágjuk a zöldséget.

Helyezzük a zöldséget a forrásban lévő levesbe, és forraljuk fel újra a levest (vissza fog esni a hőmérséklete a pak choi hozzáadása miatt).

Következzen a buggyantott tojás:

üssük a tojásokat a levesbe (esetleg egy merőkanál segítségével), hogy minél távolabb legyenek egymástól. Nagyjából 3-4 perc alatt tökéletes állagúra főnek, azaz a fehérje kissé dermedt, a sárgája pedig lágyan folyós lesz.

Szedjük tányérokba azon melegében, minden tányérba kerüljön pak choi és tojás is. Szórjuk meg a levest apróra vágott újhagymával, esetleg pár csepp citromot is rányomhatunk, hogy savanykás legyen.

A leggyorsabb aromás erőleves, ami minden bajra gyógyír, recept ITT / Fotó: Hering András

Az Gyömbéres-fokhagymás erőleves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a recepteket is készítsd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...