Így készül a tökéletes buggyantott tojás, idegbaj nélkül

Ha neked is sokszor meggyűlt már vele a bajod, vagy még sose próbáltad, de ácsingózol a filmekből is ismert csodás, szétfolyó kis tojásgolyóra, így próbáld meg elkészíteni! Legyen tökéletes a buggyantott tojásod.

Ecettel vagy anélkül, merőkanálban vagy simán a (gyöngyöző vagy forrásban levő?) vízbe ütve, nem mozgatva vagy óvatosan, körkörösen kevergetve? Megannyi kérdés felmerülhet, ha az ember a tökéletes buggyantott tojást óhajtja kivitelezni, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ha unod a vízben fehér foszlányokra bomló tojásokat és a sikertelenséget, segítünk!

Készítettünk egy hibátlanul tökéletes buggyantott tojást avokádós pirítóson, ahogy azt kell.

Hogy mire is lesz szükséged? Mutatjuk is:

  • egy tojásra (vagy ahányat szeretnél)
  • ~ 3 liter vízre egy lábosban
  • vannak, akik egy csepp ecetet is tesznek a vízbe (mi most kihagytuk)
  • egy merőkanálra vagy egy nagyon apró lyukú szűrőre
  • na meg a szendvics hozzávalóira (pirítós, avokádó, zöldségek)
Így készül a tökéletes buggyantott tojás, idegbaj nélkül - recept itt!

Elkészítés:

Keressünk friss tojást, mi a házi, szabad tartásút ajánljuk, az a legfinomabb és a legegészségesebb! Egy nagyobb, mély edényben forraljunk fel 2,5-3 liter vizet. (Van aki tesz a vízbe ecetet, ekkor posírozott tojásnak hívjuk a benne elkészült fogást, de mi most semmit sem használunk.)

Gyöngyöző vízbe merítsük a merőkanalat, ebbe üssük a tojást - recept itt!

A forrásban lévő, csak finoman gyöngyöző vízbe merítsük bele a merőkanalat vagy a szűrőt. Ebbe üssük bele a tojást.

Óvatosan mozgassuk körkörösen a kanalat, hogy összezárjon a fehérje, majd hagyjuk úgy másfél-két percig főni, vagy ameddig még látjuk a sárgáját, de a fehérje már ténylegesen fehérré válik.

A merőkanálba ütött tojással együtt körkörösen mozgassuk a kanalat, hogy a fehérje labdává zárjon össze

Ekkor emeljük ki a vízből. Aki biztosra szeretne menni, azonnal jeges vízbe is teheti. Papírtörlőn szárogassuk le róla a vizet, a kiálló fehérjedarabokat vágjuk le konyhai ollóval. Helyezzük a buggyantott tojást egy szépen megdíszített szendvicsre, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá chilipelyhet ízlés szerint, és fogyasszuk egészséggel!

A buggyantott tojásba óvatosan belevágva szépen ráfolyathatjuk a szendvicsünkre a sárgáját - recept itt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Fotók: Simon Gábor /Nosalty


Ha még több tojásos tartalomra vágysz:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...