Minden évszaknak és hónapnak megvannak a maga egytálételei, ezekről pedig rögtön eszünkbe juthat, milyen hangulatot is képes teremteni a zsombolygó tavasz vagy az elhalkuló ősz. A május épp javában tombol és annak ellenére, hogy önmagában is egy csodás és megannyi kincset rejtő hónap, már olyan közel kerül a nyárhoz, hogy ilyenkor az ember alig bírja kivárni, mikor kezdődik el végre a napfényszezon. Az alábbi egytálételek előrébb hozzák a nyár kezdetét, főzzük meg hát őket szép sorban!
-
1.
Töltött paprika hagyományosan
-
2.
Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából
-
3.
Csorba zöldfűszeres húsgombóccal
-
4.
Arab ihletésű lecsó
-
5.
Török bulgur piláf
-
6.
Krumplikása lecsós csirkemájjal
-
7.
Zöldséges aprópecsenye baconnel és tarhonyával
-
8.
Karalábéfőzelék laskagombapörkölttel
-
9.
Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
-
10.
Holstein szelet csirkemellből
-
11.
Lecsós szelet egyszerűen
Még több egytálétel itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!