A legegyszerűbb luxus: süsd meg egyben a camembert-t

Megunhatatlan igazság, hogy olvasztott sajttal minden sokkal finomabb. És ha már itt tartunk, miért ne lehetne a fogás maga egy egészben sült sajt? Például camembert.

Az egyben sült camembert lesz az új kedvenc előételünk, ez garantált. Hiszen ha valami ennyire egyszerű és mellette mégis úgy néz ki, mintha egy előkelő étteremben szolgálták volna fel nekünk, akkor biztosan érdemes kipróbálnunk. Elkészítése nem is lehetne könnyebb, próbáljuk ki az egyben sült camembert-t.

Egyben sült camembert, a legegyszerűbb luxus

Milyen sajtot vegyünk?

Egyre több boltban kapható már egész guriga camembert sajt, és ez kiváló lehetőséget nyújt számunkra, hogy megsüssük. Mivel a sajtnak viszonylag vastag a jól ismert, penészes héja, ezért a szinte teljesen folyósra olvadó belseje nem folyik szét.

Ebben az is segíthet, ha olyan camembert-t választunk, ami fadobozba van csomagolva. Ez elsőre nagyon urizáló döntésnek tűnhet, azonban a francia hagyományoknak megfelelően a legtöbb minőségi sajtot amúgy is ilyen formákban küldik a boltokba.

Vagyis, ha dobozos sajtot veszünk, két dologban biztosak lehetünk: hogy minőségi termékhez jutunk, és hogy könnyedén megsüthetjük majd.

Hogyan süssük?

Abban az esetben, ha nem találtunk fadobozos sajtot, keressünk otthon egy kis tálat vagy más edényt, ami egyrészt hőálló, másrészt körülbelül akkora, mint a korongunk. Ebben fogjuk elkészíteni.

Késsel vagdossuk be a camembert tetejét, hogy könnyebben megsüljön. Akár az egész felső héjat is levághatjuk, ekkor csupaszon hagyjuk a belsejét és sokkal krémesebbre olvad.

Öntsünk rá pár csepp olajat, sózzuk és borsozzuk, majd szúrjunk bele néhány szál rozmaringot vagy kakukkfüvet. Akár kis gerezd fokhagymákkal is tűzdelhetjük.

A fadobozban vagy a kiválasztott sütőtálban tegyük 180℃-ra előmelegített sütőbe, 12-15 perc erejéig. Figyeljük pontosan az időt, mert ha túl sokáig bent hagyjuk, meglepő módon nem krémesebb, hanem újra szilárd lesz.

Ne aggódjunk, doboz nélkül sem fog szétfolyni a meleg sütőben, elég vastag a héja, hogy egyben tartsa. Maximum a tálalásnál, mártogatásnál okozhat majd problémát, de az sem a világvége, ha a tálba folyik.

Kiváló előétel lehet, mivel nagyon elegáns és egyszerre akár többen is mártogathatnak belőle. A sajt ugyanis így felszolgálva a legjobb: pirítóssal, zöldségekkel tunkolhatjuk. Mindenképpen a sütőből frissen kivéve tálaljuk.

Camembert cipóban

Ősz van, köd, meg nyálka odakint? Na ezt a receptet még egy nagyon kezdő is hamar összedobja, és már nem is olyan nagy baj az a hideg... :)

Camemberttel töltött kenyér

Baráti borozásokhoz abszolút favoritnak tartom ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető csodát, ami igazából mindent tartalmaz, ami kell egy borozáshoz, úgymint sajtot és bort. Szerintem ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A legfinomabb előételek:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...