A 4 legegészségesebb ital a dietetikus szerint

A tudatos és kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető, azonban az sem mindegy, milyen folyadékot viszünk be szervezetünkbe. Lássuk a legjobbakat.

Az nem kérdés, hogy a víz a legtökéletesebb szomjoltó, ami nemcsak hidratál, de nagyon egészséges is, hiszen tele van hasznos ásványi anyagokkal. Sokan azonban nem tudják vele pótolni a napi folyadékbevitelüket. Egy dietetikus összeszedte, mely egészséges italokat érdemes helyette kortyolgatni.

A 4 legegészségesebb ital a dietetikus szerint

Zöld tea

A zöld tea rengeteg mindenre nyújt megoldást, amellett, hogy még finom is. Tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatású, és az anyagcserét is javítja. A zöld tea tartalmaz úgynevezett katechineket is, amelyek rendszeres fogyasztás mellett segíthetnek az LDL-koleszterinszint csökkentésében.

Narancslé 

Természetesen nem a dobozosról van szó, hanem a frissen facsartról. A szakember szerint azért remek választás, mert frissít, hidratál, és egyetlen pohárral akár napi C-vitaminszükségletünk 64 százalékát is fedezhetjük. 

Kefír

Emésztésünk egyik legjobb barátja, a 12-féle probiotikumot tartalmazó kefir sem maradhat le a listáról. A dietetikus szerint a kefirről a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk, ugyanis az erjesztési folyamat során szinte az összes laktóz odalesz.

Kombucha

A kombucha remek bélrendszersegítő, továbbá csökkenti a gyulladást a szervezetben. Ez egy antioxidánsokban gazdag, erjesztett tea, amelyet a nap bármely szakaszában érdemes fogyasztani.

Forrásunk van.


Ezeket a cikkeket is érdemes elolvasnod!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...