Ez a titka a legropogósabb sült édesburgonyának

Ha eddig nem sikerült elérned azt a kielégítő ropogósságot az édesburgonya sütésénél, mint a rendes krumplinál, akkor Napi Tippünk neked szól, ugyanis most megmutatjuk, mi ennek a legjobb módja.

Ha már te is több átázott, megégett és összességében középszerű sült édesburgonyát sütöttél életed során, mint amit szívesen beismernél, akkor itt az ideje, hogy elsajátítsd a tuti befutó eljárást, amivel mindig ropogós narancssárga csíkokat kapsz majd. Így készül a szuperropogós sült édesburgonya!

Ez a titka a legropogósabb sült édesburgonyának

Így készül a szuperropogós sült édesburgonya

Többféle tipp kering az interneten, hogy miként lehet elérni az igazán ropogós sült édesburgonyát. Létezik olyan, amelyik az áztatásra esküszik, míg a másik a kukoricakeményítőben való megforgatásra.

Nos, a helyzet, hogy ezek együttes alkalmazása hozza el a legjobb végeredményt.

Ne hagyd ki az áztatást!

Ha készen állsz életed legropogósabb édesburgonyájára, akkor kövesd az alábbi módszert. Kezd a sütést egy 10 perces áztatással és ha ez megvolt, akkor csepegtesd le az édesburit és szárítsd meg egy tiszta konyharuhával. Ha felmerült volna benned a kérdés, igen, az áztatásra tényleg nagy szükség van, ugyanis már 10 perc után látni fogod a keményítőt a tál alján. Sőt ha több időd van, akkor érdemesebb tovább, akár 30 percig is a vízben hagyni az édesburgonyát, mert így még több keményítő fog távozni belőle. Ennek hatására sokkal ropogósabbra sülnek majd a csíkok.

Ezután jöhet az olaj, majd forgasd meg a krumplikat a kukoricakeményítőben. Az egészet süsd 220 fokon 15 percig, majd fordítsd meg a krumplikat, és tedd vissza őket további 16-19 percre a sütőbe.

Való igaz, több lépésből áll a folyamat, mintha csak bedobnád a krumplit a sütőbe, de a szuper ropogósságért megéri az extra munka. Sőt, ezzel a módszerrel hosszú ideig ropogósak maradnak a krumplik. Bár ki bírja ki, hogy ne egye meg azonnal az egész adagot?

Forrásunk volt.


Még több őszi étel, recept és ötlet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek