Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Ha eddig kerested a tökéletes sült édesburgonya titkát, akkor nem kell tovább kutakodnod. Napi Tippünkben 3 tanácsot hoztunk, amitől ellenállhatatlan lesz a sült édesburid!

Az édeskrumpli sütése nem nagy ördöngösség, de mindig lehet finomítani a folyamaton. Ezzel a 3 trükkel új szintre emelheted a sült batátád ízét, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját! Napi Tippünkben a tökéletes sült édesburgonya titkát mutatjuk meg!

Hagyj neki teret

Ha csak egy dolgot is megfogadsz az alábbiakból, az legyen az, hogy mindenféle körülmények között elkerülöd a túlzsúfoltságot. Különösen fontos ez olyan alapanyagok és ételek – csirkecomb, brokkoli, édesburgonya – esetében, amikor a cél az egyenletes barnulás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az édesburgonya igazán magának való, kell neki a tér ahhoz, hogy jól átsüljön és ropogós szélű legyen.

Nagyjából 2-2,5 cm távolságra törekedj a burgonyaszemek között.

Ez jó, száraz, forró légáramlást eredményez, ami lehetővé teszi, hogy a burgonyadarabok nedvessége elpárologjon, miközben hagyja, hogy jobban megszáradjanak és ropogósabbak legyenek.

Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Forgasd

Amíg az édesburgonya sül, az is fontos, hogy viszonylag rendszeresen, körülbelül ötpercenként megforgasd. Ez lehetővé teszi, hogy az édeskrumplidarabok mindkét oldala karamellizálódjon. Akárcsak hússütés esetében, a tepsivel érintkező oldal sokkal jobban átsül, ropogósabb kérget kap, mint az, amelyik szabadon van. Ha légkeverésesre állítod, akkor is szükség van a forgatásra, de ritkábban.

Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonyakrémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészíthető, de az első őszi hidegekben ...

Pillecukros édesburgonya

A hálaadás elmaradhatatlan desszertje az USA-ban a pillecukorral és pekándióval összesütött édesburgonya, amit rakottasként és vajas tésztára rétegezve, piteként egyaránt ...

Fűszerezz okosan

A kezedben van már, hogy mielőtt bedobnád a sütőbe az édeskrumplit, be is fűszerezed, legalább a sóval, esetleg borssal. Na ennek az ösztönös mozdulatnak kell megálljt parancsolni. Az előzetes sózás miatt ugyanis a krumpli elkezdi kiengedni magából a nedvességet, ami kontraproduktív, ha a cél az, hogy ropogós legyen. Persze be lehet sózni, aztán a felületi nedvességet letörölni a burikról sütés előtt, de érdemes egy próbát tenni az utólagos sózással.

Nem is olyan nehéz ropogósra sütni

Plusz, ha valamilyen különlegesebb fűszerezést használsz, például fahéjat, chilipelyhet és juharszirupot keversz össze a fűszeres-édes élmény érdekében, akkor az akár még meg is éghet. Ha sütés után adod hozzá, viszont megmarad az ütős ízvilág.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tippet olvashatsz:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...