Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Ha eddig kerested a tökéletes sült édesburgonya titkát, akkor nem kell tovább kutakodnod. Napi Tippünkben 3 tanácsot hoztunk, amitől ellenállhatatlan lesz a sült édesburid!

Az édeskrumpli sütése nem nagy ördöngösség, de mindig lehet finomítani a folyamaton. Ezzel a 3 trükkel új szintre emelheted a sült batátád ízét, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját! Napi Tippünkben a tökéletes sült édesburgonya titkát mutatjuk meg!

Hagyj neki teret

Ha csak egy dolgot is megfogadsz az alábbiakból, az legyen az, hogy mindenféle körülmények között elkerülöd a túlzsúfoltságot. Különösen fontos ez olyan alapanyagok és ételek – csirkecomb, brokkoli, édesburgonya – esetében, amikor a cél az egyenletes barnulás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az édesburgonya igazán magának való, kell neki a tér ahhoz, hogy jól átsüljön és ropogós szélű legyen.

Nagyjából 2-2,5 cm távolságra törekedj a burgonyaszemek között.

Ez jó, száraz, forró légáramlást eredményez, ami lehetővé teszi, hogy a burgonyadarabok nedvessége elpárologjon, miközben hagyja, hogy jobban megszáradjanak és ropogósabbak legyenek.

Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Forgasd

Amíg az édesburgonya sül, az is fontos, hogy viszonylag rendszeresen, körülbelül ötpercenként megforgasd. Ez lehetővé teszi, hogy az édeskrumplidarabok mindkét oldala karamellizálódjon. Akárcsak hússütés esetében, a tepsivel érintkező oldal sokkal jobban átsül, ropogósabb kérget kap, mint az, amelyik szabadon van. Ha légkeverésesre állítod, akkor is szükség van a forgatásra, de ritkábban.

Fűszerezz okosan

A kezedben van már, hogy mielőtt bedobnád a sütőbe az édeskrumplit, be is fűszerezed, legalább a sóval, esetleg borssal. Na ennek az ösztönös mozdulatnak kell megálljt parancsolni. Az előzetes sózás miatt ugyanis a krumpli elkezdi kiengedni magából a nedvességet, ami kontraproduktív, ha a cél az, hogy ropogós legyen. Persze be lehet sózni, aztán a felületi nedvességet letörölni a burikról sütés előtt, de érdemes egy próbát tenni az utólagos sózással.

Nem is olyan nehéz ropogósra sütni

Plusz, ha valamilyen különlegesebb fűszerezést használsz, például fahéjat, chilipelyhet és juharszirupot keversz össze a fűszeres-édes élmény érdekében, akkor az akár még meg is éghet. Ha sütés után adod hozzá, viszont megmarad az ütős ízvilág.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tippet olvashatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...