Eddig ihatod bátran a kész teát, a lefőzött kávét és a bontott tejet

Ha mindig is érdekelt, meddig ihatod meg a már lefőzött kávédat, vagy a bontott tejet, most kiderül.

A tea, a kávé és a literes tej általában nem fogy el egy nap alatt, hacsak nem csészénként készítjük el őket, illetve nem iszunk meg több pohárnyi tejet. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ezek meddig fogyaszthatóak biztonságosan anélkül, hogy bármilyen esetleges mellékhatással szembe kéne néznünk. Most eláruljuk, meddig ihatod meg ezeket a termékeket!

Kávé

Előfordulhat, hogy nem tudjuk felmérni, mennyi kávé kell ahhoz, hogy felkeljünk, és könnyedén elinduljon a napunk. Ilyenkor gyakran megmarad egy-két csészényi, ami általában a lefolyóban végzi.

Pedig másnap még fogyasztható, bár kissé veszít az aromájából és savanykásabb lesz, de szerencsére ezt egy csipet sóval orvosolhatjuk. A kávé tehát másnap még fogyasztható, de harmadnap már érdemesebb újat főzni.

Bontott tej

A tej az egyik legromlandóbb alapanyag a konyhánkban, így egyáltalán nem tanácsos a hűtőajtóban tárolni, hiszen ott változékony a hőmérséklet. A felbontástól számított – teljesen mindegy, hogy tartós tej vagy sima – három-négy napig áll csak el, azon túl már megsavanyodik.

Tea

A tea az az ital, amit vétek lenne bögrénként elkészíteni, általában minimum egy kancsóval csinálunk belőle, amiből gyakran megmarad. Jó tudni, hogy minél tovább hagyjuk állni, annál többet veszít egészséges hatóanyagaiból és ízéből. Az édesített teát mielőbb érdemes meginni, ugyanis cukortartalma miatt hamar elszaporodhatnak benne a baktériumok, és idővel penészréteg is kialakul a folyadék tetején. Másnaposan még belefér, de harmadnaposan már inkább öntsd ki, és készíts újat.


Még több a romlandóságról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...