Ennyivel drágább tavaly óta a húsleves, ha otthon készítjük

Őrületes drágulás történik az országban (is), ez már közhely, na de vajon mit számoltak az okosak, pontosan mennyivel kerül többe tavalyhoz képest az, ha otthon főzünk lecsót, vagy sütünk rántott húst?

Nem meglepő, hogy a globális infláció hatására nemcsak a boltban sorakozó sok-sok alapanyag, hanem maga az otthonfőzés is kezd megfizethetetlen lenni – írja a 444.

Az mfor megvizsgálta, a KSH átlagáraival pedig kiszámolta, mennyit drágult egy év alatt néhány klasszikus magyaros kedvenc, öveket becsatolni:

Az eredményekből kiderül, hogy a lecsó ára (kenyér nélkül, egy négy tagú család számára) például 1700 Ft-ról 2100 Ft-ra nőtt, a rántott karaj pedig 1600 forint helyett már 2000 forint.

És hogy mennyit drágult a magyarok kedvence, a csirkehúsleves?

Egy év alatt 1000 forint helyett 1400 forintot kell érte fizetnünk lábasonként, akkor is, ha otthon főzzük (amennyiben az alap zöldségeken kívül bontott csirke és csirkeszárny kerül bele.)

Tyúkhúsleves

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a ...

Tökéletes rántott hús

Nagyon sokan szeretik a rántott húst, van akinek a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része. Én most megosztom veletek azt a receptet, amely számomra a tökéletes recept és amelyet az egész ...

Hogy mi drágult legkevésbé?

A kakaós palacsinta, amely „csak" száz forintot emelkedett, hála a rögzített áraknak, amelyek a lisztre, a cukorra, az olajra és a tejre is vonatkoznak: 430 helyett 530 forint, ha megsütjük magunknak.

A kitartóan növekvő infláció miatt sajnos félő, hogy bekövetkezik a gazdasági rémálom, és hosszú távon is velünk marad a recesszió és a fogyasztáscsökkenés.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...