4 dolog, amire felhasználhatod a dinnyehéjat

Semmiképpen ne dobd ki a szemétbe, hiszen remek finomságokat készíthetsz belőle, amelyek nemcsak ínycsiklandozóak, de egészségesek is.

A görögdinnye az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, melynek nagyon magas a víztartalma, továbbá tele van hasznos tápanyagokkal. Bár a legtöbben a piros részét fogyasztják el, érdemes lehet a dinnye héját is felhasználni, hiszen remek ételek készülhetnek belőle, továbbá értékes tápanyagokat is nyerhetünk belőle. Nézzük, mit készíthetsz a dinnye héjából!

4 dolog, amire felhasználhatod a dinnyehéját

Keverd bele

A dinnye fehér része kiváló alapanyaga lehet turmixoknak. A lényeg, hogy távolítsd el a külső zöld réteget (lényegében hámozd meg), add hozzá a többi alapanyaghoz (például banánhoz, fodroskelhez, gyömbérhez és kivihez), turmixold jól össze, és már fogyaszthatod is.

Salátába vele

Mivel ebben a vékonyka fehér rétegben, mely a zöld és a piros rész között helyezkedik el, rengeteg a rost, illetve hasonló az ízvilága, mint az uborkának, bátran mehet bele a salátákba is. Kockázd össze, és szórd bele a salidba, ha nincsen éppen otthon uborka.

Kiváló lekvár

Bizony, akár egy finom lekvár is készülhet abból, amit eddig kidobtál. Távolítsd el 500 gramm görögdinnye héjáról a zöld külső réteget, kockázd fel, majd tegyél hozzá egy kevéske piros gyümölcshúst. Adj hozzá 250 gramm befőzőcukrot, és hagyd állni fél napig a keveréket. Ha letelt, akkor a keveréket egy lábasban forrald addig, amíg a dinnye kocsonyássá válik. Ekkor add hozzá a citrom levét, és töltsd át az egészet befőttesüvegekbe.

Savanyúságnak is remek

A dinnyehéjból kimchi is készülhet, mely egy koreai fermentált savanyúság. Szerencsére ehhez is van egy remek receptünk, melyet ITT találsz. A kimchi bármely ételt feldobja, és akár a megszokott csalamádét is leválthatja idővel.

Forrásunk volt.


Még több cikk, hogy kevesebb élelmiszert pazarolj:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...