A szakértők szerint ilyen ételeket kéne fogyasztanunk a munkában

Muszáj egy kicsit előre terveznünk, ha szeretnénk a munkahelyünkön is egészséges ételeket fogyasztani.

Nyáron sokan elengedik a gyeplőt, azonban szeptemberben újra a kezükbe veszik az irányítást, és életmódváltásba kezdenek. A munkahelyi étkezéseknél viszont sokan újra elakadnak, legyen az reggeli vagy ebéd, esetleg mind a kettő.

A szakértők szerint ilyen ételeket kéne fogyasztanunk a munkában

Mutatjuk, miket tanácsol a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) ezekre a problémákra.

Ne hagyjuk el a reggeli étkezést!

A dietetikusok azt mondják, hogy a később elfogyasztott reggeli még mindig jobb, mint a kihagyott. A legjobb, ha még otthon elkészíted a reggelidet. Kiváló választás lehet, ha egy tojásos-sajtos szendvicset készítesz teljes kiőrlésű zsemléből vagy egy gyümölcsös-joghurtos, magvakkal dúsított zabkását.

A tízórai is fontos

Ahhoz, hogy a vércukorszint stabil legyen, napi többszöri, mértékletes, kiegyensúlyozott étkezésre van szükség. Éppen ezért jobb, ha nem csokit vagy perecet teszünk az íróasztalunk fiókjába, hanem értékes zsírsavakban gazdag olajos magvakat, de azokból is csupán egy maroknyit.

Az ebédnél is gondolkodjunk előre

Ha nem tervezünk előre, akkor könnyedén előfordulhat, hogy lerohanunk a kantinba, vagy rendelünk valamit, ami nem illik bele az egészséges étrendbe. A legjobb, ha előző este elkészítjük az ebédünket, vagy esetleg hétvégén lefőzzük az egész heti menüt. Így nagyobb eséllyel fogyasztunk majd olyan ételeket, amelyek táplálóak, kellő energiával látnak el, és megfelelően szabályozzák a vércukorszintet.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...