Cukorbeteg gyermekeknek nyújt segítséget a Szeretettől Édes Főzősuli – kapcsolódj be!

A Civilút Alapítvány cukorbeteg gyermekeket nevelő családoknak indít edukációs programot, méghozzá egy izgalmas videósorozat keretein belül. A Szeretettől Édes Főzősuli "tananyagát" Vrábel Kriszta gasztrobloggerrel álmodta meg a szervezet.

Szeretettől Édes Főzősuli néven indít edukációs programot a Civilút Alapítvány cukorbeteg gyermekeket nevelő családoknak. A videósorozatban családszervezetekkel együttműködésben, dietetikus szakértő közreműködésével Vrábel Kriszta gasztroblogger készíti el azokat az egyszerű, ugyanakkor ízletes ételeket, amelyeket cukorbetegek is fogyaszthatnak. A főzősuli műsorait a Civilút weboldalán (civilut.hu) és az alapítvány közösségi média csatornáin teszik közzé augusztus 13-tól, heti rendszerességgel. 

Cukorbeteg gyermekeknek nyújt segítséget a Szeretettől Édes Főzősuli - kapcsolódj be!

A cukorbetegség közvetve vagy közvetlenül bárkit érinthet. Ma Magyarországon minden 12 ember közül egy cukorbetegséggel él és az érintettek száma évről-évre emelkedik.  Ezért közös felelősségünk, hogy odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra és erre megtanítsuk a gyermekeket is. A Civilút Alapítvány ezért indította el a Szeretettől Édes Főzősuli programot, amely gyakorlati segítséget ad a cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekeknek és szüleiknek.

A Szeretettől Édes Főzősuli programunkkal szeretnénk a gyakorlatban is bemutatni, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokból gyorsan és egyszerűen készíthetők olyan egészséges ételek, amelyeket a gyermekek is szívesen fogyasztanak. A tápanyagok kiválasztásában szakmai partnerünk, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének dietetikus szakértője, Shenker-Horváth Kinga volt segítségünkre, az ételeket pedig Vrábel Krisztina, a Főzősuli séfje, ismert gasztroblogger készíti el

– mondta el a programról Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az alapítvány arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy az egészséges táplálkozás alapjait a családban sajátítják el a gyermekek, ezért a Főzősuli programba bevonták a családszervezeteket is. A szakmai partner Sportos Cukorbetegek Egyesülete mellett az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Egyesület, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió Egyesület, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány, a Szülők Háza Alapítvány is közreműködik a cukorbetegséggel élő gyermekeket nevelő családok edukációs programjában. Támogatóként közreműködik a családbarát KidsOasis Nonprofit Kft. is.

Az együttműködés révén több családot tudunk elérni a programmal, amely nemcsak a cukorbetegséggel élőknek jelent segítséget, hanem mindenkinek, aki figyelmet fordít az egészségtudatos táplálkozásra. A Főzősuli program jól szemlélteti, hogy már egészen apró lépésekkel sokat tehetünk az egészségünkért és odafigyelhetünk mások, a családunk, barátaink egészségére is – hangsúlyozta Gulyás Andrea.

A Szeretettől Édes Főzősuli programjában 10+1 műsor készült el, amelyek tematikáját a dietetikus szakértő és az egyes epizódokban szereplő családszervezetek állították össze. A műsorok olyan gyakorlati tanácsokkal segítenek, mint a helyes tápanyagok megválasztása, a gabona és fehérjefélék bemutatása, a tartósítás és befőzés, a cukor helyettesítése. Vrábel Kriszta, a Főzősuli séfje nem feledkezett meg a süteményekről és a snackekről sem, ám ezek az ételek is az egészséges táplálkozás jegyében készültek.

A Szeretettől Édes Főzősuli műsorait augusztustól a Civilút weboldalán, és az alapítvány közösségi média csatornáin (facebook.com/civilutalapitvany, instagram.com/civilut2020) lehet majd követni.


Cukorbetegség témában itt olvashatsz többet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...