Bezárja kapuit mindannyiunk kedvenc marcipángolyógyára

Csődbe ment az osztrák cég, ami a Mozart-golyó gyártásával is foglalkozik. A hírt az ügyvezető igazgató egy levélben közölte, az okok sajnos nagyon sokrétűek.

A Salzburg Schokolade vállalat fizetésképtelenséget jelentett be hétfőn: a csokoládét gyártó cég többek között a közkedvelt Mozart-golyó készítéséért is felelős. A konkrét jövő egyelőre kérdéses, mivel a GPA Salzburg szakszervezet sem számított a csődre. És hogy mi lesz a sokak által imádott csokoládéval? Nos, egyelőre ezt még senki nem tudja.

Bezárja kapuit mindannyiunk kedvenc marcipángolyó-gyára

Leáll a vállalat

Mivel a hír viszonylag hirtelen ért mindenkit, még nem született döntés arról, hogy mi lesz a cég sorsa a jövőben. Egyelőre annyi biztos, hogy a salzburgi gyárban dolgozó 140 munkást érinti közvetlenül a helyzet.

A szakszervezet, a vállalatvezetés és az üzemi tanács közösen szeretnék megvitatni a szituációt, a döntésről pedig mindenképpen értesítik majd a dolgozókat.

Összetett okok

Egy korábban írt levelében Christian Schügerl, az ügyvezető igazgató a következőket írta: a vállalatot súlyosan érintette a koronavírus-járvány, ugyanis a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők hiánya együttesen csökkentették a forgalmukat, mert a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is.

Tehát egy sokszorosan összetett problémával állt szemben a csokoládégyártó-vállalat, amit sajnos nem tudott megoldani.

Tovább rontott a helyzeten az energiapiaci válság, a csomagolóanyagok árának emelkedése és a bérköltségek növekedése is.

Forrásunk volt.


Még több érdekes, izgalmas hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...