Így kell csodásan vitamindús csipkebogyóteát főzni

A csipkebogyó kertünk egyik legnagyobb kincse, a C-vitamin egyik szimbóluma. Ne felejtkezzünk meg róla, főzzünk házilag csipkebogyóteát télire, és melegedjünk fel vele kellemesen!

A téli szezon egyik favoritja a vitamindús csipkebogyó, amiből tényleg isteni, sokunk által kedvelt tea készíthető. De hogyan csináljuk, ha szert tettünk némi bogyóra, és nem filteres formában fogyasztanánk? A választ Bálint gazda oldalán találtuk meg. Így főzz tökéletes csipkebogyóteát:

Így kell csodásan vitamindús csipkebogyóteát főzni

Természetesen többféle módszer létezik, mellyel elkészülhet ez a szuper frissítő, mégis tápláló C-vitamin-bomba, a cikkíró viszont egy bizonyos módban bízik, íme:

Egy csésze teához a fogyasztás előtt 8-10 órával egy evőkanálnyi csipkebogyót (húst) langyos vízbe áztatunk. Használat előtt lassú tűzön felfőzzük forrásig. Forralni nem szabad, mert a tea C-vitamin tartalma csökken

– írja Rápóti – Romvári: Gyógyító növények című könyve.

Tipp: csak zománcozott vagy üvegedényt használjunk!

Tudtad?

A legtöbb hasznos vitamin nem a magvakban van, mint ahogy sokan gondolják, hanem a termés húsában.

Hogy mire jó a csipkebogyó húsa?

A csipkebogyót ajánlják még gyomorproblémákra, a fertőzések ellen és az elhízás megelőzésére, sőt a bőr egészségének megőrzésére is.

Tartósítani szárítva szokás: a frissen szedett bogyók néhány nap alatt kiszáradnak.

Lássuk a gyümölcshús beltartalmát:

  • cukor 10-20 %, pektin 10 %, fehérje 3 %
  • egyéb hasznos anyagok 100 g gyümölcshúsban
  • C-vitamin 900 mg
  • A-vitamin 15000 NE
  • B1 vitamin 0,1 mg
  • B2 vitamin 0,007 mg
  • B3 vitamin 0,4 mg
  • kalcium 510 mg
  • magnézium 120 mg
  • kálium 50 mg
  • nátrium 50 mg

Forrásunk volt.


Még több a teákról itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek