Így készül a cowboy caviar, a TikTok legújabb trendje

A nyári hőségben nem is vágyik az ember másra, csak egy frissítő salátára. Az idei nyár trendjét ismét a TikToknak köszönhetjük a cowboy caviar formájában, ami megtévesztő neve ellenére egy könnyed, üde saláta.

A TikTok az epres-mézes feta után egy újabb nyári ételtrendet termelt ki, ami nem más, mint a cowboy caviar. Ne aggódj, semmi köze a kaviárhoz, egy nagyon ízletes és könnyű nyári salátáról van szó. Ez egy klasszikus amerikai étel egyébként, amit 1940-ben Helen Corbitt alkotott meg Texas caviar néven, és a benne lévő fekete szemű bab miatt kapta a nevét, mivel a hüvelyes némileg a kaviárra emlékeztetett. Ezt a receptet turbózták most fel a TikTokon.

Így készül a cowboy caviarsaláta, a TikTok legújabb trendje

Hozzávalók

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 narancs kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 2 jalapeno
  • 3/4 vöröshagyma
  • 1 mangó
  • 2 csésze csemegekukorica
  • 1 adag feta sajt
  • 1 doboz szeletelt fekete olívabogyó
  • 2 doboz feketeszemű bab, lecsöpögtetve, átöblítve
  • 1 doboz pinto bab, lecsöpögtetve, átöblítve
  • 2 avokádó

Öntet

  • 3 lime leve
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1/4 csésze fehérborecet
  • 3-4 evőkanál taco fűszerkeverék
  • 2-4 evőkanál csípős méz
  • 3 evőkanál cukor, vagy ízlés szerint
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Vágd apróra a kaliforniai paprikát, a jalapenót, a hagymát és a mangót. Keverd össze őket egy nagy tálba, majd mehet bele a kukorica, az előre felszeletelt olívabogyó és a fetasajt. Csepegtesd le, és öblítsd át a babot, majd öntsd ezt is a nagy tálba. Mindent alaposan keverj össze.

Keverd össze a házi készítésű öntetet, majd óvatosan öntsd rá a cowboy caviarra, és ismét jól dolgozd össze az egészet.

A friss avokádót kockázd fel, és röviddel azelőtt add hozzá, hogy tálalnád a mártogatóst. Ha minden összeállt, tálald tortillával, burritón, tacón vagy ahogy jól esik. Legfeljebb három napig áll el a saláta a hűtőszekrényben.

Ha szükséged van segítségre az elkészítéshez, nézd meg @brialem nevű felhasználó videóját róla:

https://www.tiktok.com/@brialem/video/7102955776305614126?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.tasteofhome.com%2F&referer_video_id=7102955776305614126&refer=embed&referer_url=https://www.tasteofhome.com/article/cowboy-caviar/

Forrásunk volt.

Címlapkép: Canva

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:


Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...