Az egészségesen táplálkozni vágyók tányérjáról általában nem hiányzik a brokkoli. Ez így rendben is van, hiszen ennek a zöldségnek számos egészségvédő tulajdonsága van:
- Alacsony energiatartalom – 10 dkg mindössze 34 kcal, ezért nem csak az egészséges, hanem a testsúlycsökkentő étrendben is kiválóan megállja a helyét
- Alacsony szénhidráttartalom, ami magas élelmi rosttartalommal párosul – 10 dkg brokkoliban mindössze 7 g szénhidrát van, ennek és élelmi rosttartalmának köszönhetően nagyon klassz kiegészítő köret lehet a hagyományos, magasabb szénhidráttartalmú köretek mellett fél adagban
- Magas kálium-, folsav és C-vitamintartalmú, ez utóbbi tulajdonságát úgy tudjuk a legjobban megőrizni, ha párolóbetéten gőzben főzzük, de akár nyersen is fogyaszthatjuk pl. saláták részeként.
- Bárhol, egész évben beszerezhető, kedvező árú alapanyag.
- Változatosan elkészíthető – ezt igazolja az alábbi receptválogatás is. Fussátok át és próbáljátok ki őket!