Megvan a Bocuse d'Or magyar döntőjének a győztese!

Idén is a Hungexpón rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy csapat szállt ringbe az első helyért. Az október 26-i verseny végén nemcsak a döntős helyezések derültek ki, hanem több díjat is kiosztottak.

Idén, október 26-án rendezték meg Budapesten a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, amelyen négy csapat versenyzett azért, hogy 2024-ben hazánkat képviselhesse a norvégiai Trondheimben.

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte

A szeptemberben megrendezett itthoni selejtezőből az alábbi négy kiváló csapat jutott be a döntőbe:

  • Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
  • Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
  • Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel
  • Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte.

A Hungexpón megrendezett döntőre két fogást kellett elkészíteni a négy jelöltnek. Az egyik téma a lazac volt, amit mártással, két vegetáriánus körettel, valamint egy külön edényben szervírozott raguval kellett tálalni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs fogás volt, amihez a csapatoknak kötelezően kellett használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és rákot is.

Kelemen Roland a magyar döntő közben

A nyertes csapat elnöke a bronzérmes Dalnoki Bence lesz, aki első magyar séfként állhatott fel idén a dobogóra a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban.

A győztes csapat tányértémája

További díjak

Életmű-díj: Pesti István
A legjobb csapatmunka: Balogh Szabolcs és Takács László
A legjobb hal tányér: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A média zsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...