Megvan a Bocuse d'Or magyar döntőjének a győztese!

Idén is a Hungexpón rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy csapat szállt ringbe az első helyért. Az október 26-i verseny végén nemcsak a döntős helyezések derültek ki, hanem több díjat is kiosztottak.

Idén, október 26-án rendezték meg Budapesten a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, amelyen négy csapat versenyzett azért, hogy 2024-ben hazánkat képviselhesse a norvégiai Trondheimben.

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte

A szeptemberben megrendezett itthoni selejtezőből az alábbi négy kiváló csapat jutott be a döntőbe:

  • Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
  • Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
  • Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel
  • Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte.

A Hungexpón megrendezett döntőre két fogást kellett elkészíteni a négy jelöltnek. Az egyik téma a lazac volt, amit mártással, két vegetáriánus körettel, valamint egy külön edényben szervírozott raguval kellett tálalni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs fogás volt, amihez a csapatoknak kötelezően kellett használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és rákot is.

Kelemen Roland a magyar döntő közben

A nyertes csapat elnöke a bronzérmes Dalnoki Bence lesz, aki első magyar séfként állhatott fel idén a dobogóra a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban.

A győztes csapat tányértémája

További díjak

Életmű-díj: Pesti István
A legjobb csapatmunka: Balogh Szabolcs és Takács László
A legjobb hal tányér: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A média zsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...