Idén, október 26-án rendezték meg Budapesten a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, amelyen négy csapat versenyzett azért, hogy 2024-ben hazánkat képviselhesse a norvégiai Trondheimben.
A szeptemberben megrendezett itthoni selejtezőből az alábbi négy kiváló csapat jutott be a döntőbe:
- Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
- Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
- Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel
- Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond
A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte.
A Hungexpón megrendezett döntőre két fogást kellett elkészíteni a négy jelöltnek. Az egyik téma a lazac volt, amit mártással, két vegetáriánus körettel, valamint egy külön edényben szervírozott raguval kellett tálalni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs fogás volt, amihez a csapatoknak kötelezően kellett használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és rákot is.
A nyertes csapat elnöke a bronzérmes Dalnoki Bence lesz, aki első magyar séfként állhatott fel idén a dobogóra a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban.
További díjak
Életmű-díj: Pesti István
A legjobb csapatmunka: Balogh Szabolcs és Takács László
A legjobb hal tányér: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A média zsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás
Még több friss hír: