Megvan a Bocuse d'Or magyar döntőjének a győztese!

Idén is a Hungexpón rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy csapat szállt ringbe az első helyért. Az október 26-i verseny végén nemcsak a döntős helyezések derültek ki, hanem több díjat is kiosztottak.

Idén, október 26-án rendezték meg Budapesten a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, amelyen négy csapat versenyzett azért, hogy 2024-ben hazánkat képviselhesse a norvégiai Trondheimben.

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte

A szeptemberben megrendezett itthoni selejtezőből az alábbi négy kiváló csapat jutott be a döntőbe:

  • Balogh Szabolcs, Almavirág Étterem, commis: Takács László
  • Hack Barnabás, Costes Group, commis: Márfi Dominik
  • Kelemen Roland, Hunguest Sóstó, Nyíregyháza, commis: Fodor Noel
  • Molnár Bence, Essencia, commis: Kaiser Botond

A 2023-as Bocuse d'Or magyar döntőjét Kelemen Roland és Fodor Noel nyerte.

A Hungexpón megrendezett döntőre két fogást kellett elkészíteni a négy jelöltnek. Az egyik téma a lazac volt, amit mártással, két vegetáriánus körettel, valamint egy külön edényben szervírozott raguval kellett tálalni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs fogás volt, amihez a csapatoknak kötelezően kellett használni céklát, almát, zellert, valamint egyfajta kagylót és rákot is.

Kelemen Roland a magyar döntő közben

A nyertes csapat elnöke a bronzérmes Dalnoki Bence lesz, aki első magyar séfként állhatott fel idén a dobogóra a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban.

A győztes csapat tányértémája

További díjak

Életmű-díj: Pesti István
A legjobb csapatmunka: Balogh Szabolcs és Takács László
A legjobb hal tányér: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A média zsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...