Banánt az egészséges étrendbe!

Túl vagyunk a tél felén, a friss, szezonális hazai gyümölcsöktől roskadozó zöldségstandokra azonban még várni kell. De addig sem kell lemondanunk a gyümölcsök adta előnyökről!

Igaz, hogy hazánkban nem terem meg, de a téli, hazai gyümölcsökben szűkös időszakban bátran forduljunk a banán felé. Magas élelmi rost-, magnézium-, folsav- és káliumtartalmú, könnyen beszerezhető gyümölcs, amit fogyaszthatunk magában is, de adhatjuk müzlinkhez, kásánkhoz, készíthetünk belőle kekszet, tortát, sőt, köretet is! Bár más gyümölcsökhöz viszonyítva magas energiatartalmúnak tekinthető, telítőértéke is magas, jól beilleszthető tízóraira vagy uzsonnára.

Az ábra alatt találtok néhány szuper, változatos banános receptet, ránézésre nekem a második a kedvencem! Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

A legtutibb fogyókúrás csodaszerek

  1. 1.

    Fahéjas-banános zabkása gyümölccsel

  2. 2.

    Chia puding

  3. 3.

    Banán-málna smoothie

  4. 4.

    Vegyes gyümölcsleves Miss Sweetly-től

  5. 5.

    Pácolt császárhús karamellizált banánnal

  6. 6.

    Banános csirke baconben

  7. 7.

    Sült banán kókuszos karamellel

  8. 8.

    Diétás diós-mandulás kuglóf

  9. 9.

    Banános joghurt-mousse torta

  10. 10.

    Müzliszelet 3. - kókuszos-banános

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...