Ezért kerül egyetlen nap 50 ezer forintba a Balatonnál

Az idei évben 20-30 százalékos áremeléssel indult a szezon a balatoni éttermekben.

Úgy tűnik, hogy a klasszikus balatoni hesszelés már sohasem lesz a régi, hiszen évről évre mélyebbre kell a zsebünkbe nyúlni, ha ott szeretnénk nyaralni. Sőt, idén már szinte egy napot sem tudunk úgy eltölteni a Balatonnál, hogy ne költsünk el legalább 50 ezer forintot. De vajon mi ennek az oka? Íme!

Ezért kerül egyetlen nap 50 ezer forintba a Balatonnál

Drágaság van mindenhol

Ha egy négytagú család szeretne egy kellemes napot eltölteni a magyar tengernél, akkor strandbelépőkkel, napi háromszori étkezéssel (reggeli, ebéd, vacsora) és egy kis fagyizással sajnos 50 ezer forintba kerül majd a pihenés.

Hiába szeretnénk „csak" egy lángost elmajszolni, ha a legtöbb büfében már 2400 forintot is elkérnek egy extrázott sajtos-tejfölösért... Az éttermi árak pedig ennél még drágábbak, ugyanis egy felkapottabb bisztróban akár 2000-2500 forintba is kerülhet egy leves, a főételek ára pedig 4000-5500 forint között mozog. A desszertek pedig 1500-2000 forint közötti összegbe kerülnek.

„Sőt, a Balatonnál 500-600 forint is lehet egyetlen gombóc. Azaz, ha csak fejenként kettő, összesen 8 gombóccal kalkulálunk, akkor 4000-4800 forintot simán fizethetünk" – írja a lap.  

A szakértők szerint a fenti adatok egyáltalán nem meglepőek, hiszen idén 20-30 százalékos áremeléssel indult a szezon a tóparti vendéglátóhelyeken.

Az utazás sem olcsó

Sokan szeretnek vonattal utazni a Balatonhoz, ám ez az opció csak akkor megérős, ha kedvezményes jegyet tudunk váltani. Ellenkező esetben érdemesebb inkább autóval közlekedni. Ha viszont egy átlagos fogyasztású (8l/100km) autónk van, akkor ez azt jelenti, hogy minden megtett 100 kilométerre 4560 forintos üzemanyagköltséggel kell számolni, illetve erre rátevődnek még az esetleges autópályadíjak is.

Lehet ennél kevesebbet költeni? Lehet! De csak akkor, ha például szabadstrandra megyünk fürdeni, és viszünk magunkkal elegendő elemózsiát és üditőt. A kérdés csak az, hogy mennyire lehet relaxáló egy nyaralás, ha folyton a spóroláson jár az agyunk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...