Drágább egy Magnum a Balcsin, mint egy kiló csirkemell

Elképesztő árakkal találkozhatunk idén a balatoni büfék nagy részében, ha jégkrémezni támad kedvünk.

Hiába 1000 forint alatti összeg az Algida-jégkrémek ajánlott fogyasztói ára, arra sajnos a gyártónak sincs ráhatása, hogy a boltok és büfék milyen árréssel árulják termékeiket.

Így fordulhat elő, hogy idén a Balatonnál 1600-as, sőt 1900-as árakat is találhatunk, ha ennénk mondjuk egy Magnumot. Ennek ellenére a magyarok töretlenül sok jégkrémet esznek.

2022-ben, miközben szinte az összes édesség fogyasztása csökkent, addig a jégrémeké nőtt - erősítette meg a Pénzcentrum megkeresésére Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Drágább egy Magnum a Balcsin, mint egy kiló csirkemell

Az idei fagyiszezonra egyelőre nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mert nagyot esett a kiskereskedők forgalma az elmúlt hónapokban, az infláció továbbra is magas, az édességeket pedig rengeteg adóemelés érinti, úgyhogy az árak minden bizonnyal nőni fognak.

A Balatonnál egyre durvábbak az árak

Szemfüles olvasók kiszúrták, hogy a Balatonnál idén enyhén szólva is elkérik az árát az egyik legkelendőbb pálcikás jégkrémnek, a Magnumnak: ezer forint alatt semmiképp se számítsunk rá, sőt, egyes helyeken 1200-1600 (!) forintos áron árulják a Magnum jégkrémeket.

Ezzel pedig még nincs vége:

a hozzáadott cukrot nem tartalmazó sós-karamellás változatot 1900 forintos áron lehetett megvenni.

Ti találkoztatok idén durva árakkal?

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...