A babapiskóta a XV. század gyermeke, hiszen állítólag ekkor sütötték először a Savoya-i Hercegség udvarában a francia király érkezése alkalmából. Nem meglepő tehát, hogy tésztája kísértetiesen hasonlít a savoyai piskótára, csak ha lehet, még könnyebb annál. A domború, nyelvecske alakú tésztát leggyakrabban sütőformák kibélelésére használják, de rendszerint helyettesítheti a klasszikus piskótatésztákat is.
A sztárdesszert, amihez minden bizonnyal a legtöbb babapiskótát használjuk, az a tiramisu. Viszont ha már unjuk ezt az olasz finomságot, akkor bátran kísérletezzünk, és próbáljunk ki valami újat az itt felsorolt egy tucat receptből!
-
1.
Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából
-
2.
Diós-piskótás krémes
-
3.
Csokihabos - sütés nélkül
-
4.
Gesztenyés álom sütés nélkül
-
5.
Malakoff
-
6.
Gesztenyés tiramisu
-
7.
Gyümölcsös tejberizs pohárban
-
8.
Csokihabos golyó mandulába forgatva
-
9.
Gyümölcsös túrótorta
-
10.
Réteges kókuszos-pudingos piskóta
-
11.
Karamellás-krémsajtos piskóta
-
12.
Babapiskótás mézes krémes