A dubaji csoki ötlete egy brit-egyiptomi vállalkozó, Sarah Hamouda fejéből pattant ki. A Fix Dessert Chocolatier nevű cégének egyik táblás csokoládéja kapta a Dubai Chocolate nevet, mivel az arab régióra jellemző alapanyagokat, a pisztáciát és a kadayif tésztát ötvözte. Talán ő sem gondolta, hogy 2024-ben világhódító útra indul kreálmánya, ami annyira népszerű lesz világszerte, hogy pisztáciahiányt fog okozni. Sokan csak legyintettek, amikor először felbukkant a TikTokon, egy újabb múló trendet láttak a sok kóstolóvideó mögött, de hosszú hónapok elteltével még mindig nem csitult a dubajicsoki-őrület. A fánkoktól a macaronon át a bonbonokig mindenféle formában elkészítették már az ízkombinációt. Most azonban egy új kihívó tűnt fel a láthatáron.
Az Angel Hair, azaz angyalhajcsoki abban megegyezik elődjével, hogy pisztáciakrém van benne, azonban a Ruby csokiból készült rózsaszín táblát kettétörve egy üveggyapotra – vagy szőrre, kinek, mi – emlékeztető töltelék tárul fel.

A belga Tucho Chocolate megirigyelhette a dubajiak sikerét, ezért előálltak a saját virális desszertjükkel. Elődjéhez hasonlóan az angyalhaj-csokoládé is egyedi töltelékkel rendelkezik, ami nem más, mint a pışmaniye (külön érdekesség, hogy a kadayif tésztát is szokták angyalhajnak nevezni szálas jellege miatt). Ez a hagyományos török vattacukor, amit pisztáciakrémmel és vanília-, gránátalma- és málnaízekkel kombináltak. Az összes hozzávalót itt tudod megnézni.
A dubaji csoki egyöntetű sikere után a meghökkentő külsejű édesség vegyes érzelmeket vált ki az emberekből, ennek ellenére villámsebességgel terjed.
Nálunk is több cukrászda elkészítette a saját változatát, így, ha te is szívesen beleharapnál az egyedi textúrájú csokiba, összegyűjtöttünk 7 helyet, ahol beszerezheted a saját tábládat:
NOUR
A francia stílusú luxusdesszertjeiről híres Nour nem tétovázott, és a nagy sikerű dubaji csokijuk (amiből kapható pisztáciás, mogyorós és pereces változat is) után ők is előálltak az angyalhajcsokijukkal. A budaörsi és a Sas utcai egységükben személyesen be tudod szerezni a rózsaszín táblákat, vagy a Wolton is megrendelheted.
Csibe Cukrászda
Az angyalhajcsoki egyik első magyarországi hírnöke a Csibe Cukrászda, akik azt ígérik, hogy a luxus édesség a legfinomabb alapanyagokból készül, így egyedi ízélményt nyújt az újdonságokra nyitott édesszájúaknak.
Édes Közösség Egyesülete
Az Édes Közösség Egyesülete, melynek célja a kézműves édességkészítés hagyományának ápolása, szintén elkészítette az izgalmas újdonságot.
Náluk a roppanós fehér csokiba liofilizált málna, pisztáciakrém és persze pışmaniye került.

Solier Cukrászda
A gödöllőiek sem maradnak angyalhajcsoki nélkül: a helyiek és az arra kirándulók a Solier Cukrászdában kóstolhatják meg a híres édességet!

T&G Cukrászda
Ha halmoznád az élvezeteket, akkor Komárom felé vedd az irányt! A T&G Cukrászda ugyanis csavart még egyet az őrületen: a dubaji csoki kadayif tésztás pisztáciatöltelékét prémium Rubycsoki-kéregbe töltötték, amit aztán még megbolondítottak az angyalhajra emlékeztető puha török vattacukorral.

Tündércsoki
A Tündércsokinál Angyali Varázslat néven találod meg a legújabb trendi csokit. A rózsaszín Ruby csokoládé burka rejti a ropogós pisztáciakrém és pillekönnyű vattacukor kombinációját, amit táblás és szívalakú bonbon formájában vásárolhatsz meg.

Címlapkép: NOUR
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További cikkek az Angel Hair csoki összetevőiről:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!