9 tuti zöldségkrém reggelire

Zöldségkrémek reggelire? Használd ki a szezont és újíts a reggelizésen, készíts isteni kenyérkencéket a nyár zöldségeiből!

Ha reggelire terelődik a szó, már nagyon sok mindenről írtunk nektek ebben a rovatban. Most egy kis újításra buzdítunk: a zöldségpástétomoknak egyrészt a vegetáriánusok is nagyon örülni fognak, másrészt kár lenne nem kihasználni a szezont és a lehető legtöbb zöldséget magunkhoz venni. Nem kell reggel macerázni az elkészítéssel: ha előző este összedobod a kencét, másnapra csak még jobban összeérnek az ízek és egy ropogós pirítósra kenve élvezheted, hogy előző este gondoskodtál a betevőről.

Majonézes karfiol

Gyerekkorom egyik legkedveltebb étele volt. Az egyik nagymamámtól tanultam én is az elkészítését. Nagyon finom, főleg pirított kenyérrel. Betegre szoktam enni magam belőle :)

Lenmagos cukkinikrém

A mai napot az év legmelegebb napjának titulálják. Eldöntöttem, a lehető legkevesebb időt töltöm a konyhában. Volt egy közepes cukkinink, és elkészítettem belőle ezt a fincsi kis ...

Mindjárt itt van a cukkini, ami kilószámra terem a kertekben, nagyon olcsó és ha eddig nem gondoltál rá így, eláruljuk, hogy szendvicsre való is lehet belőle. Keleti ételkülönlegességet úgy alkothatsz belőle, ha tahinivel (delikátüzletekben beszerezhető), joghurttal, krémsajttal turmixolod össze a megsült cukkinikorongokat.

Tapenade

Azt hiszem egy ilyen ételt nem könnyű lefényképezni. Ha bárkit is megbotránkoztattam a fotómmal elnézését kérem. Nagyon szeretem az olívabogyót ;)

Rukkolás csicserikrém

Humuszt szerettem volna készíteni, de elfogyott a tahinim. Valamilyen intenzív ízű kiegészítőt kerestem helyette, és akkor eszembe jutott a finom, friss, rukkola, amelyet anyukámtól kaptam ...

A majonézes gombafalatkák receptje igazából egy könnyebb salátának is elmenne, de azért bagettre kenve sokkal jobb, akár vacsorára is fogyasztható, ha reggelire valakinek sok lenne ez a jóból. A piacon halmokban sorakozik a friss, idei, zsenge sárgarépa, miért ne lehetne ebből is kencét készíteni?

Tipp

A maradék zöldségköretek felhasználására is van mentőötlet, elég, ha aprítóba dobod az alapanyagokat és ízlés szerint fűszerezed, esetleg olívaolajjal gazdagítod.

Ráadásul talán az egyik leggyorsabb recept, amit ajánlhatunk: reszel, reszel még egyszer, aprít, tépked és önt – készen van a répás finomság, csak állni kell hagyni, reggelre kibontakozik a hozzávalók egysége.

Sült zöldségkrém

A recept igazából csak egy hirtelen ötlet eredménye. Sült zöldségeket készítettem húshoz köretnek. A maradékot beízesítettem, így készült a finom zöldségkrém. Annyira ízlett ...

Brokkolikrém

Felvágott helyett szoktunk kenyérre kenhető krémeket készíteni. Maradt egy kis brokkoli, és most ebből alkottam valamit.  A tojás kicsit tartalmasabbá teszi a krémet, viszont ennyi ...

Tökkrém tavaszi fűszerekkel

Cukkiniből gyakran készítem ennek a kapros változatát, de most győzött a férfiúi akarat, és a kapor a kovászos uborka üvegébe került, míg ehhez a pempőhöz az újhagyma kicsit már ...

A rukkolás csicserikrém is remek ötlet, a nap elindítására tökéletes, hiszen kellő mennyiségű energiával dobja meg a szervezetünket. A tapenade egy olíva- és kapribogyóval készülő isteni krém, a francia konyha kedvelt tapasa, itt és most szardellafilével ajánljuk, ami autentikusan is az egyik legkedveltebb kiegészítője az olívakrémnek. Bármilyen jó minőségű pékáruval kiegészíthetők ezek a sós krémek és akinek még mindig nem elég a zöldségből, paradicsomot is szelhet a reggelije mellé. Mindenképpen jobb, mint gyorspékségekben beszerezni a reggeli betevőt!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!