Ha reggelire terelődik a szó, már nagyon sok mindenről írtunk nektek ebben a rovatban. Most egy kis újításra buzdítunk: a zöldségpástétomoknak egyrészt a vegetáriánusok is nagyon örülni fognak, másrészt kár lenne nem kihasználni a szezont és a lehető legtöbb zöldséget magunkhoz venni. Nem kell reggel macerázni az elkészítéssel: ha előző este összedobod a kencét, másnapra csak még jobban összeérnek az ízek és egy ropogós pirítósra kenve élvezheted, hogy előző este gondoskodtál a betevőről.
Mindjárt itt van a cukkini, ami kilószámra terem a kertekben, nagyon olcsó és ha eddig nem gondoltál rá így, eláruljuk, hogy szendvicsre való is lehet belőle. Keleti ételkülönlegességet úgy alkothatsz belőle, ha tahinivel (delikátüzletekben beszerezhető), joghurttal, krémsajttal turmixolod össze a megsült cukkinikorongokat.
A majonézes gombafalatkák receptje igazából egy könnyebb salátának is elmenne, de azért bagettre kenve sokkal jobb, akár vacsorára is fogyasztható, ha reggelire valakinek sok lenne ez a jóból. A piacon halmokban sorakozik a friss, idei, zsenge sárgarépa, miért ne lehetne ebből is kencét készíteni?
Tipp
A maradék zöldségköretek felhasználására is van mentőötlet, elég, ha aprítóba dobod az alapanyagokat és ízlés szerint fűszerezed, esetleg olívaolajjal gazdagítod.
Ráadásul talán az egyik leggyorsabb recept, amit ajánlhatunk: reszel, reszel még egyszer, aprít, tépked és önt – készen van a répás finomság, csak állni kell hagyni, reggelre kibontakozik a hozzávalók egysége.
A rukkolás csicserikrém is remek ötlet, a nap elindítására tökéletes, hiszen kellő mennyiségű energiával dobja meg a szervezetünket. A tapenade egy olíva- és kapribogyóval készülő isteni krém, a francia konyha kedvelt tapasa, itt és most szardellafilével ajánljuk, ami autentikusan is az egyik legkedveltebb kiegészítője az olívakrémnek. Bármilyen jó minőségű pékáruval kiegészíthetők ezek a sós krémek – és akinek még mindig nem elég a zöldségből, paradicsomot is szelhet a reggelije mellé. Mindenképpen jobb, mint gyorspékségekben beszerezni a reggeli betevőt!