9 padlizsános vacsora

Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!

A padlizsán másik ismert neve a tojásgyümölcs – gondolkoztunk már azon, hogy miért hívják így? Mert ugye nem is gyümölcs, és valljuk be, a tojásos hasonlósághoz is komoly képzelőerő kell. Nos, az az igazság, hogy technikailag igazából gyümölcsnek számít, de zöldségként használjuk. Bár nálunk a lilás, már-már fekete változat az elterjedt, rengeteg fajtája létezik (borsópadlizsán, lila-fehér csíkos, mini, zöld, sárga), és ezek közül az egyik legősibb a fehér tojáspadlizsán, amelyet főként Ázsiában termesztenek. Bárhogy is nevezzük, egy valami egészen biztosan közös bennük: igen sokoldalúan használhatóak! Mediterrán ételkülönlegességek kedvelt alapanyaga ( muszaka, ratatouille, tian), emellett kiválóan illik a birkaételekhez, valamint a fehér húsokhoz. Egytálételként, köretként fogyasztva vagy a főszerepet ráosztva is tökéletes helye lesz a tányéron!

  1. 1.

    Pármai padlizsán

  2. 2.

    Zalook

  3. 3.

    Csőben sült karalábé padlizsánnal

  4. 4.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  5. 5.

    Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

  6. 6.

    Ratatouille levendulával

  7. 7.

    Muszaka Electrolux konyhájából

  8. 8.

    Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

  9. 9.

    Zöldséges csirkemellcsíkok

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...