r
Nosalty Logó

Ratatouille levendulával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Ratatouille levendulával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

89
Kalória
4g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
0.8g
Zsír
382.9g
Víz
-
Koleszterin
7.7g
Rost
11.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    3276 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 354 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 20 kcal

Elkészítés

  1. Előkészülünk: sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lábosban vizet forralunk.
  2. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd néhány percre lobogó vízbe tesszük.
  3. Kiszedjük a paradicsomokat, és áttesszük egy tál hideg, jeges vízbe. Amint kihűltek, máris könnyen le tudjuk hámozni.
  4. A paprikákat a sütő rácsára fektetve 15-20 perc alatt megsütjük. Ne ijedjünk meg, ha megég és fekete lesz, mert minél jobban megpirul, annál finomabb!
  5. Ha a paprika megsült, akkor zacskóba tesszük, és lezárjuk. A saját hőjétől össze fog esni, és elválik a héja a húsától. Ha már olyan hőmérsékletűre hűlt a paprika, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor leszedjük a héját, és felkockázva félretesszük.
  6. A padlizsánt felkockázzuk, és forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
  7. A cukkinit felkarikázzuk, és a padlizsánhoz hasonlóan kevés olívaolajjal, forró serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  8. A hagymát felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk.
  9. Ha már barnul a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig együtt sütjük.
  10. Következő lépésben hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, és gyakorlatilag csak össze kell melegítenünk a hozzávalókat.
  11. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Ekkor csökkentjük a lángot, mert nem azt szeretnénk, hogy a zöldségek szétfőjenek, csupán, hogy a paradicsom levet eresszen.
  12. A ratatouille-t addig főzzük, amíg megfelelően szaftos nem lesz.
  13. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az én kedvenc ratatouille receptem. Bográcsban is érdemes kipróbálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!