Lassan itt az ideje, hogy kiélvezzük a rövid ideig tartó spárgaszezont, de húsvét után sem feledkezünk meg a retekről és a medvehagymáról sem, jobbnál jobb recepteket mutatunk!
HÉTFŐ
A friss retek levele tökéletes alapanyag egy finom pesztóhoz (nemcsak a hónapos retek, de például a sörretek levele is), ha pedig öt perc alatt elkészítettük a hamisíthatatlan ízekkel felruházott krémet, már csak egy ugrásnyira vagyunk attól, hogy életünk egyik legfinomabb és legkrémesebb rizottóját tálalhassuk. Ebédre és vacsorára is kiváló választás, a teljes receptet itt találod!
KEDD
A spárgaszezon nagy sajnálatunkra rendkívül rövid, éppen ezért kell kihasználnunk. A spárgát nem kell órákig előkészíteni, gyors és mennyei, ráadásul egészséges ételeket varázsolhatunk belőle egy pillanat alatt. Ez a spárgás tészta nemcsak finom, gyors is, a gyerekek is imádni fogják! Receptért kattints ide!
SZERDA
Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék
Miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is frissebbé és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel, ráadásul egy kis medvehagymás rántott hús is nagyon passzol hozzá, ki kell próbálni! A receptért kattints ide!
CSÜTÖRTÖK
Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel
Köretnek, de akár magában is remek választás ez az ízletes tavaszi saláta, amelyet pikkpakk összedobhatsz. A teljes receptet itt találod!
PÉNTEK
Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb
Könnyű, tavaszi egytálétel, amihez még külön köret sem kell. Kevés macera van vele, egy edény elég hozzá, és elképesztő finom az eredmény! A receptet itt találod!
SZOMBAT
A ratatouille egy igazán könnyed és ízletes lecsó, amit a világhírű francia konyhának köszönhetünk. Sokféleképpen variálható, szép színes, és tele van zöldségekkel. Amíg tart a medvehagyma szezonja, mindenképp adjunk hozzá egy nagy csokorral! A receptet itt találod!
VASÁRNAP
Tudjuk, a strandidő még odébb van, miért ne tehetnénk azonban már most szebbé a május 1-jét (és természetesen az anyák napját) egy finom, puha, szabadon ízesíthető epres gofrival? Édesítsük meg a hétvégét néhány szem eperrel! A receptet itt találod!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt: