7 nap 7 étel – Retek, medvehagyma, spárga, a héten ti jöttök!

Végre itt az ideje, hogy teljességében élvezzük a tavasz ízeit! Jöhetnek a friss zöldségek, egy-egy fogásba pedig egy kis epret is belecsempészünk, a lényeg azonban – mint mindig –, hogy finom, gyors és laktató fogásokat ajánljunk nektek!

Lassan itt az ideje, hogy kiélvezzük a rövid ideig tartó spárgaszezont, de húsvét után sem feledkezünk meg a retekről és a medvehagymáról sem, jobbnál jobb recepteket mutatunk!

HÉTFŐ

Reteklevélpesztós rizottó

Receptért kattints a képre!

A friss retek levele tökéletes alapanyag egy finom pesztóhoz (nemcsak a hónapos retek, de például a sörretek levele is), ha pedig öt perc alatt elkészítettük a hamisíthatatlan ízekkel felruházott krémet, már csak egy ugrásnyira vagyunk attól, hogy életünk egyik legfinomabb és legkrémesebb rizottóját tálalhassuk. Ebédre és vacsorára is kiváló választás, a teljes receptet itt találod!

KEDD

Tavaszi spárgás bavette

A spárgaszezon nagy sajnálatunkra rendkívül rövid, éppen ezért kell kihasználnunk. A spárgát nem kell órákig előkészíteni, gyors és mennyei, ráadásul egészséges ételeket varázsolhatunk belőle egy pillanat alatt. Ez a spárgás tészta nemcsak finom, gyors is, a gyerekek is imádni fogják! Receptért kattints ide!

SZERDA

Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék

Kattints a képre a receptért!

Miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is frissebbé és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel, ráadásul egy kis medvehagymás rántott hús is nagyon passzol hozzá, ki kell próbálni! A receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Madársaláta retekkel és francia kerti öntettel

A receptért kattints a képre!

Köretnek, de akár magában is remek választás ez az ízletes tavaszi saláta, amelyet pikkpakk összedobhatsz. A teljes receptet itt találod!

PÉNTEK

Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb 

Könnyű, tavaszi egytálétel, amihez még külön köret sem kell. Kevés macera van vele, egy edény elég hozzá, és elképesztő finom az eredmény! A receptet itt találod!

SZOMBAT

Tavaszi ratatouille

Kattints a képre a receptért!

A ratatouille egy igazán könnyed és ízletes lecsó, amit a világhírű francia konyhának köszönhetünk. Sokféleképpen variálható, szép színes, és tele van zöldségekkel. Amíg tart a medvehagyma szezonja, mindenképp adjunk hozzá egy nagy csokorral! A receptet itt találod!

VASÁRNAP

Strandos gofri

Kattints a képre a receptért!

Tudjuk, a strandidő még odébb van, miért ne tehetnénk azonban már most szebbé a május 1-jét (és természetesen az anyák napját) egy finom, puha, szabadon ízesíthető epres gofrival? Édesítsük meg a hétvégét néhány szem eperrel! A receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...