6 konyhai eszköz, amiből megéri a drágábbat venni

Nem minden konyhai kütyü létfontosságú egy háztartásba, de könnyen össze tudunk szedni öt olyan eszközt, ami nemcsak elengedhetetlen, de érdemes belőlük beruházni egy jobb minőségű, drágább darabba, mert évtizedekig szolgálhat minket a főzésnél.

Ahogy igaz az, hogy dédanyáink kis túlzással egy késsel, vágódeszkával, szűrővel és merőkanállal a legfinomabb fogásokat tudták elkészíteni, manapság már rengeteg olyan konyhai kiegészítő van, ami nemcsak megkönnyíti a főzést, hanem ténylegesen finomabb is lesz használatukkal az elkészült étel. Nem mindegy azonban, hogy mekkora keret áll a rendelkezésünkre, nem feltétlenül kell minden konyhai eszközt beszerezni, amit trendinek kiáltanak ki. Van azonban néhány olyan darab, amit igenis érdemes megvenni, még akkor is, ha kicsit jobban megkérik az árát.

6 konyhai eszköz, amiből megéri a drágábbat venni

Botmixer és késes aprító

Ha szereted a krémleveseket, pástétomokat, különböző kencéket és zöldségételeket, érdemes beruháznod egy botmixerre és egy késes aprítóra – ezekkel akármikor el tudsz készíteni egy komplett ebédet vagy vacsorát, sőt ha szeretnéd elkerülni a nehéz, csupa rántás főzelékeket, még fontosabb, hogy legyen otthon egy jó teljesítményű botmixer.

A botmixer azért is praktikus, mert nem kell hozzá újabb és újabb edényekbe, lábasokba öntögetni az ételt, kevesebb a macera és a mosogatás.

A késes aprítóban pedig nemcsak zöldségeket lehet pillanatok alatt apróra vagy akár krémesre dolgozni, hanem húsfélékből, májból is lehet pástétomot csinálni, különböző hüvelyeseket, dió- és magféléket krémesíteni, aprítani.

Céklahummusz fehérbabbal

Minden hummusz alapja a csicseriborsó, itt mégsem ezt használtam. Helyette ultra krémes fehérbabbal habosítottam a sütőben, héjában sült, majd hámozott céklát. Innentől minden a ...

Zester, azaz héjreszelő

Azoknak, akik szeretik a csupa parmezános, ízes olasz tésztákat, új szintre emeli ez a reszelő a tésztaélményt. A reszelő apró, szinte láthatatlan, de rendkívül éles rácsszerkezetű rovátkái szinte pehelykönnyűre reszelik a kőkemény parmezánt, ami egyszerre lesz átlátszóan forgácsos és közben még több ízzel teli. Ezzel a reszelővel pillanatok alatt tudsz tökéletes citrom- vagy narancshéjat reszelni a gyümölcsről, anélkül, hogy annak fehér része belekerülne a reszelékbe, valamint rendkívül jól, szinte porrá tudsz reszelni magféléket, de akár házi morzsát is tudsz vele készíteni pillanatok alatt.

Séfkés

Azt mindenki tudja, hogy tompa késsel főzni nemcsak rendkívül időrabló, kellemetlen, de balesetveszélyes is, hiszen az ember sokkal nagyobb erőt fejt ki ahhoz, hogy pontosan fel tudja vágni az ételt, a keze pedig emiatt könnyebben meg is tud csúszni.

Nem kell sokdarabos késkészlet ahhoz, hogy gyorsan és profin dolgozz a konyhában, elég ha beszerzel egyetlen séfkést, de az legyen jó minőségű, drágább darab.

Ha időről időre megélezed, még az unokáid is örökölhetik utánad.

Egy igazán jó lábas

Nem rossz, ha egy háztartásban mindenféle étel elkészítésére van külön lábas, de valljuk be, sokszor ezekből csak egy-két és mindig ugyanazt a darabot használjuk. Egy viszonylag nagy lábas, ami kellően vastag falú, ahhoz, hogy ne égjen oda benne azonnal az étel, alkalmas lehet arra, hogy egy egytálételt, levest, és bármilyen húsos, szószos ételt elkészítsünk benne.

Jóféle serpenyő

Egy igazán jó, öntött vas vagy tapadásmentes serpenyő pedig azért nélkülözhetetlen a háztartásba, mert a reggeli gyors rántottától kezdve, a sült húsokon és zöldségeket át a palacsintáig minden könnyen elkészíthető benne.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...