Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

Biztos te is hallottad már, hogy a rozsdamentes acél serpenyő a legjobb főzéshez/sütéshez, a profi séfek is ezt használják. Ja, hogy nálad mindig hozzáragad az étel? Egy pofonegyszerű eljárással megelőzheted!

Ha belesel egy étterem konyhájára, egy dologgal biztosan nem találkozol: teflon serpenyővel vagy bármilyen tapadásmentes serpenyővel, helyette csak rozsdamentes acél serpenyők sorakoznak majd a pultokon. De hogy nem ragad oda az étel a serpenyőhöz? Mutatunk egy olyan trükköt, aminek hála, nálad sem okoz majd többet gondot az odaragadt étel, így végleg búcsút mondhatsz a gyorsan elhasználódó (az öntöttvashoz és rozsdamentes acélhoz képest) tapadásmentes serpenyőknek.

Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

A tipp megbízható forrásból származik, ugyanis a konyhai eszközöket és késeket gyártó Misen cég osztott meg ezzel kapcsolatban egy videót a TikTok-csatornáján.

A trükk tényleg nagyon egyszerűen, igazából egy plusz lépést igényel főzés előtt: az előmelegítést.

Persze az nem mindegy, hogy mennyire melegíted elő a serpenyőt, ám ezzel a trükkel biztosan meg tudod állapítani, hogy mikor jó. Közepes lángra tedd fel melegedni a serpenyőt egy-két percre, majd önts rá pár csepp vizet. Ha semmi nem történik, vagy csak sistereg, akkor várj tovább. Ha azonban a víz kis gyöngyökké áll össze – ami szinte varázslatnak tűnik a videón - , az azt jelenti, hogy túl forró a serpenyő, és egy kicsi le kell hűteni.

Akkor az ideális, ha a víz olyan kis gyönggyé változik, ami körbe-körbe csúszkál – ekkor használatra kész a serpenyő.

Ha valakit érdekel ennek a tudományos háttere, annak eláruljuk, hogy ezt nevezik a Leidenfrost-hatásnak, de ha nem, akkor elég annyit tudni, hogy lehetséges reggelire tökéletes rántott sütni acélserpenyőben anélkül, hogy utána kapargatni kellene az aljáról a ráragadt tojást.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!