Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

Biztos te is hallottad már, hogy a rozsdamentes acél serpenyő a legjobb főzéshez/sütéshez, a profi séfek is ezt használják. Ja, hogy nálad mindig hozzáragad az étel? Egy pofonegyszerű eljárással megelőzheted!

Ha belesel egy étterem konyhájára, egy dologgal biztosan nem találkozol: teflon serpenyővel vagy bármilyen tapadásmentes serpenyővel, helyette csak rozsdamentes acél serpenyők sorakoznak majd a pultokon. De hogy nem ragad oda az étel a serpenyőhöz? Mutatunk egy olyan trükköt, aminek hála, nálad sem okoz majd többet gondot az odaragadt étel, így végleg búcsút mondhatsz a gyorsan elhasználódó (az öntöttvashoz és rozsdamentes acélhoz képest) tapadásmentes serpenyőknek.

Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

A tipp megbízható forrásból származik, ugyanis a konyhai eszközöket és késeket gyártó Misen cég osztott meg ezzel kapcsolatban egy videót a TikTok-csatornáján.

A trükk tényleg nagyon egyszerűen, igazából egy plusz lépést igényel főzés előtt: az előmelegítést.

Persze az nem mindegy, hogy mennyire melegíted elő a serpenyőt, ám ezzel a trükkel biztosan meg tudod állapítani, hogy mikor jó. Közepes lángra tedd fel melegedni a serpenyőt egy-két percre, majd önts rá pár csepp vizet. Ha semmi nem történik, vagy csak sistereg, akkor várj tovább. Ha azonban a víz kis gyöngyökké áll össze – ami szinte varázslatnak tűnik a videón - , az azt jelenti, hogy túl forró a serpenyő, és egy kicsi le kell hűteni.

Akkor az ideális, ha a víz olyan kis gyönggyé változik, ami körbe-körbe csúszkál – ekkor használatra kész a serpenyő.

Ha valakit érdekel ennek a tudományos háttere, annak eláruljuk, hogy ezt nevezik a Leidenfrost-hatásnak, de ha nem, akkor elég annyit tudni, hogy lehetséges reggelire tökéletes rántott sütni acélserpenyőben anélkül, hogy utána kapargatni kellene az aljáról a ráragadt tojást.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!