5 trükk, hogy a reggeli tükörtojásod épp olyan legyen, ahogy szereted

Ahány ház, annyi tükörtojás, de még egy háztartáson belül is mindenki másképp szereti. Most hoztunk 5 módot, amivel a saját vagy más ízlésének megfelelő tökéletes tükörtojást tudod elkészíteni, hogy a reggeli legyen a nap legjobb étkezése.

Legyen folyós a sárgája? A széle süljön át? Ahány ízlés, annyi ideális tükörtojás létezik, és mindegyik egy kicsit más elkészítési módot igényel. Miután megtanultuk, hogy miként kell feltörni a tojást, hogy a tükörtojás sárgája sértetlen maradjon, most öt módszert mutatunk, amivel elérheted a számodra tökéletes állagot.

5 trükk, hogy a reggeli tükörtojásod épp olyan legyen, ahoyg szereted

Bronz szélek: olívaolaj

Ha a cél az, hogy jó ropogós legyen a tükörtojás széle, akkor a spanyolok módszerét érdemes bevetned. Melegítsd fel a serpenyőt, de ne legyen túlságosan forró, majd töltsd fel olívaolajjal, hogy egy "olajmedencét" kapj, és süsd ki a tojásokat.

Krémesen puha szélek: víz

Ez egy kicsit szokatlanabb eljárás, ugyanis a zsiradék mellé vizet kell adni a serpenyőbe. Ettől nagyon puha lesz a tojás széle, és nem ropogós.

Villásreggeli Twin Peaks-ből

Minden Twin Peaks rajongónak muszáj egyszer kipróbálnia, mit is rendel Cooper különleges ügynök reggelire, mielőtt először meglátja Audrey Horne-t a szálloda éttermében. Már csak ...

Brunch tükörtojás: tejszín

Az egyik leghedonistább módja a tükörtojás elkészítésének az, ha tejszínben sütöd ki, így tökéletes fogás egy ráérős hétvégi brunch-hoz. Ahogy sül az étel, a tejszín tejjé és vajjá esik szét, a tükörtojás szélei pedig enyhén karamellizálódnak, miközben a sárgája folyós marad.

Középutas megoldás: vaj

Talán az egyik legalapabb technika a tojás elkészítésére, hogy vajban fürösztöd. Közepes lángon süsd a tojást egy tapadásmentes serpenyőben aranyló vajjal nyakon öntve. Addig süsd, amíg épp szilárd állagot kapsz, így egyszerre lesz puha és ropogós a tükörtojás. Mehet pirítósra, salátára vagy rizs mellé.

Ha tömegnek főzöl: sütőbe a tojásokkal!

Bizony, ha ipari mennyiségben kell tükörtojást készítened, annak is megvan a módja, és még csak nem is kell egész reggel a tűzhely fölött görnyedned. Forrósítsd fel az alaposan beolajozott tepsit 15 perc alatt 230 fokos sütőben, majd óvatosan üss bele egy tucat tojást egy nagy tálba. Ha felmelegedett a sütő, akkor a tojásokat ismét csak óvatosan öntsd át egyesével a tepsire. Öt perc, és készen is lesz a finom és puha tükörtojás-hadsereg.

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!


Még több ok, amiért érdemes tojást enni:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Marcipános-túrós Stollen

Amikor teljesen kihűl, csomagoljuk be celofánba, majd tegyük hűvös helyre az ünnepekig. Ezalatt az idő alatt az ízek jól összeérnek, és egy nagyon finom gyümölcskenyeret tudunk majd ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...