Egy nagy adag saláta gyors és egyszerű módja, hogy gondoskodj a napi zöldségbevitelről, de önmagában elég unalmas lehet egy nagy tál zöld levél és pár színes zöldség. A megoldás? Dobd fel pár egyszerű trükkel a salátaösszeállításodat!
Pirítsd meg a magvakat
A zöldségek mellé remekül passzolnak a különböző csonthéjasok, amik ropogósságot adnak a salátádnak. Ennél azonban még több ízt csempészhetsz az egyszerű salátába, ha előtte megpirítod a magokat, legyen az dió, mandula, pisztácia vagy fenyőmag.
Ne félj a meleg salátaöntettől
A saláták nagykönyvében nincs arra vonatkozó szabály, hogy a salátaöntet csak hideg lehet. Melegítsd fel a tiédet mielőtt a salátádra öntöd, így finoman bevonja a zöldeket, és a meleg hatására jobban telíteni fog.
Szórj rá valami édeset
A legjobb salátában a különböző ízek és textúrák egyensúlyba kerülnek, ezért adnak hozzájuk sokszor gyümölcsöket. Itt gondolhatsz aszalt gyümölcsökre, például mazsolára, vagy friss terményekre, így valamilyen bogyós gyümölcsre, almaszeletekre, fügére, eperre vagy narancsra, ezek édes íze segít kiegyensúlyozni a saláta savanykás aromáit.
Egy kis füstös íz még egy salátának sem ártott
Némi füstösséggel igazán testes ízt érhetsz el a salátádnál. Füstölt mandula vagy egy kis sajt, mondjuk reszelt füstölt gouda vagy füstölt mozzarellakockák jól állhatnak a zöldségtáladnak. Füstölt fűszerpaprikával is kísérletezhetsz az öntetedben.
További salátaötletek a Nosalty receptjeiből:
Hagyd ki a levélzöldeket
Ha már nagyon unod a zöld leveleken nyammogást, akkor egyszerűen hagyd el őket – egy salátának nem feltétlenül kell zöldnek lennie! Készíts magadnak salátaalapot paradicsomcikkekből, reszelt répából vagy aprított brokkoliból, és máris valami újdonság fogad a tányéron.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További konyhai trükkös cikkeket itt találsz: