Ebbe az 5 ételbe vétek, ha nem teszel kukoricakeményítőt

A kukoricakeményítő egy kevéssé értékelt alapanyag, pedig csodákat tud művelni az ételeiddel. Mutatjuk, milyen ételeknél érdemes használnod!

A kukoricakeményítő elnevezése elrettentően hangozhat, pedig semmi félelmetes sincsen benne, sőt. Segít feltenni az i-re a pontot, legyen szó egy csokis brownie-ról vagy egy gyümölcsos dutch baby-ről. Öt olyan ételt hoztunk, amibe - szerintünk - mindenképp érdemes kukoricakeményítőt tenni.

Ebbe az 5 ételbe vétek, ha nem teszel kukoricakeményítőt

Cookie

Valódi csodát művel a cookie-val a kukoricakeményítő. Segítségével a közepe puha marad, de megakadályozza, hogy szétfolyjon, ugyanakkor kicsit meg is emelkednek tőle, a jó értelemben vett rágósságról meg ne is beszéljünk. Egyszóval nagyon jó textúrát ad ezeknek az egyszerű, de nagyszerű kekszeknek. Nagyjából fél-egy teáskanálnyit tegyél belőle minden bögre liszthez.

Brownie

Van az a tökéletes állagú brownie, amit kávézókban lehet enni, de még sosem sikerült otthon újrakreálnod. Na, a kukoricakeményítő éppen abban tud segíteni, hogy ez sikerüljön. Ahhoz, hogy épp kellően puha legyen a brownie belseje, de azért legyen tartása, adj egy evőkanál kukoricakeményítőt minden fél bögre liszthez. Ha pedig gluténmentes brownie-t szeretnél, akár egy az egyben lecserélheted a lisztet kukoricakeményítőre.

Fagyi

A fagylalt nem túl közismert hozzávalója a kukoricakeményítő. Segít stabilizálni a folyékony alapanyagokat, és megelőzi, hogy jégkristályok alakuljanak ki, ettől krémes állagú lesz a házi fagylaltod. Egy teáskanálnyi mennyiségtől egy evőkanálnyiig tetszés szerint adagolhatod a kukoricakeményítőt minden bögre folyékony hozzávalóhoz. Minél többet használsz, annál sűrűbb és krémesebb lesz a jeges finomság.

Dutch baby

A legjobb dutch babynek a közepe jó szaftos, a széle pedig ropogós. A tojások gondoskodnak róla, hogy középen minden rendben legyen, de ahhoz, hogy elérd az áhított aranybarna, ropogós széleket, próbáld meg, hogy a liszt egy részét kukoricakeményítővel helyettesíted, nagyjából 25%-nak működnie kell. Ez a trükk egyébként más sült ételeknél is bevethető a ropogós keretezés érdekében, így akár még a tócsninál is. Úgy fél bögre kukoricakeményítőt használj minden bögre liszthez a ropogós végeredményért.

Minden, ami olajban sült

A sült csirkétől a sült tofuig, minden olajban sült ételt a mennyekbe emel egy kis kukoricakeményítő. Befedi és megvédi az ételt, ezáltal az olaj nem érintkezik vele, tehát kevésbé lesz zsíros (vagyis sokkal ropogósabb lesz!). Egy tömb tofuhoz három evőkanál kukoricakeményítőt használj.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Címlapról ajánljuk