10 pénztárcabarát egytálétel húsmentesen, akár egy óra alatt

Vannak napok, amikor kifejezetten jólesik húsmentes, zöldségekkel teli, mégis ízletes, szaftos és fűszeres ételeket enni. Mutatunk néhány szuper receptet! (x)

Ha még nem próbáltad, akkor most tedd meg! Hetente többször cseréld le húsos fogásaidat zöldségesre, így védd a környezetet és saját egészséged – könnyebb gyomor, tiszta lélek, ahogy mondás szól!

  1. 1.

    Villámgyors padlizsáncurry

    Fenséges ízkavalkád alig fél óra alatt! Próbáld ki jázmin- vagy basmati rizzsel, utolsó lépésként pedig ne maradjon ki a friss petrezselyem, amely igazi zsenge ízt ad ennek a fogásnak.

  2. 2.

    Datolyamézzel és fokhagymával sült cékla tahini "tejföllel" Steiner Kristóftól

    Ezt a szürreális színű, és még hihetetlenebb ízű finomságot előételként, salátaként, tészta feltétként, de még szendvicsre pakolva is majszolhatjuk – ahogy Steiner Kristóf ajánlotta.

  3. 3.

    Borsópaprikás nokedlivel

    Próbáltad már a borsópaprikást? Nézd milyen jó lett hozzá a galuska is!

  4. 4.

    Currys lencseragu

    Vége az unalmas lencsefőzelékes időknek! Ez a lencseragu egy teljesen más világba repít minket.

  5. 5.

    Tejmentes rakott karfiol hús nélkül

    A zsemlemorzsa miatt íze hasonlít a rántott karfioléhoz, a gyerekek is imádják, ezt a tej és húsmentes fogást.

  6. 6.

    Vegán mac and cheese

    Bár a sajt ebből a körből kimarad, ennek a mac and cheese-nek még így is fenomenális íze van. Ha a gyerekeket nehéz rábeszélni a hús- és sajtmentességre, próbáld meg meggyőzni őket egy tál vegán mac and cheese-zel!

  7. 7.

    Vegán töltött káposzta

    Tudjuk, a karácsony még arrébb van, de miért is kéne az ünnepekig várni egy jó töltött káposztával?

  8. 8.

    Grillezett karfiolfej görögösen, zöldcitromos-mentás pisztáciamártással Steiner Kristóftól

    Egészben sült fűszeres és ropogós karfiol, minden jóval a tetején, máris éhesek leszünk!

  9. 9.

    Egyszerű burgonyafőzelék

    Egy egyszerű burgonyafőzelék bármelyik hosszú nap végén jólesik a lelkünknek, ezzel a recepttel pedig nem lesz sok macera!

  10. 10.

    Zöld vegán shakshuka

    Klasszikus, paradicsomos receptből jó pár verziót mutattunk már nektek, így ezúttal egy zöld változatot hoztunk nektek, rengeteg spenóttal turbózva.

A cikket az Upfield támogatta

Növényi erő a mindennapokban, még több tartalom itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...